13 elektromos autó gyorstöltő a fővárosban és annak környékén

hirdetés

Az M3/M0-ás csomópont mellett, illetve Zuglóban adta át a Nissan Gablini legújabb fejlesztését, a két új 50Kw-os elektromos autó villámtöltőt. A CHAdeMO rendszerű gyorstöltővel Budapesten és környékén 15%-kal nőtt a nagy teljesítményű töltőpontok száma – 11 helyszínről 13-ra.

XIV_Zuglo_1

Ezzel az átadással a Gablini autószalonok három töltőponttal rendelkeznek a főváros környékén, így Magyarország legnagyobb magánkézben lévő „e-kúthálózatává” léptek elő. A töltőállomásaik nyilvánosak és nyitva tartási időben minden elektromos autó számára elérhetőek. Nem igényelnek előzetes regisztrációt, illetve díjmentesen – parkolást is beleértve – igénybe vehetőek. A CHAdeMO rendszerű töltők a Nissan Magyarország és a Nissan Gablini beruházásban valósultak meg és közel 30 perc alatt 80%-ra tölt egy átlagos, középkategóriás elektromos autót. Ezen autótípus legeladottabb fajtája a Nissan LEAF.

Miért haladnak egyre többen az elektromos járművek irányába? Erre a válasz igen egyszerű, hiszen környezetbarát és költséghatékony. A belső égésű motorokhoz képest 75%-kal alacsonyabb az üzemanyag fogyasztása és 50%-kal a szerviz költsége.

XV_M3_2

A kormányzat is felismerte a technológiában rejlő lehetőségeket és a Jedlik Ányos Terv keretén belül érdemi támogatást nyújt az elektromos közlekedés magyarországi fejlesztéséhez. A Nissan pedig rendkívül elhivatott egy jól működő töltőinfrastruktúra kiépítése mellett, hiszen ez megalapozná az elektromos járművek elterjedését. Elkötelezettségüket mi sem bizonyítja jobban, hogy Magyarországon, Európában, de még a világban is a legnagyobb számban értékesítettek a Nissan LEAF elektromos autójukat – 220 ezer eladott példánnyal.

A két új töltőpont létesítésével Pest felzárkózott a főváros budai oldala mellé a töltőpontok tekintetében. Különösen forgalmasnak ígérkezik az M3-as és M0-ás autópályák csomópontjában kialakított új töltő, hiszen ez az egyetlen gyorstöltő a körgyűrű mentén.

Legyél az első hozzászóló "13 elektromos autó gyorstöltő a fővárosban és annak környékén" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*