Az 1312 éve működő világrekorder szálloda

A japán Hayakawa nevű falucskában álló Nishiyama Onsen Keiunkan szálloda hihetetlen világrekordot tart: a világ legidősebb hoteljeként vonult be a történelembe, mert már a 8. század óta létezik. Ekkora hagyomány élvezetének persze megvan a borsos ára is.

A Nishiyama Onsen Keiunkan 705-ben nyílt meg, és azóta ugyanaz a tulajdonos család üzemelteti, a jelenlegiek már az 52. generációt képviselik.

Tokiótól, a japán fővárostól déli irányban, nem messze fekszik az alig 1200 lakosú apró hegyi falucska, Hayakawa – mégis világrekordot tart, mert egy olyan, több mint 1300 éves szállodának ad otthont, amely bejutott a Guinness Rekordok Könyvébe is. De ami ennél még meglepőbb, hogy a nyitás óta, több mint 1300 éve ugyanaz a család működteti.

1473673713bbbc2bbb

Az időszámítás szerinti 705-ös esztendőben egy Fujiwara Mahito nevű férfi nyitotta meg a kis szálló kapuit, majd őt követve a mindenkori elkövetkezendő generáció vezette tovább az üzletet. Nyilvánvalóan meglehetősen sikeresen és magas színvonalon, ugyanis a tiszteletreméltóan ősi házban ma éjszakánként 381 USD-től (361 EUR-tól) indulnak az árak, ennyit kell minimum leszámolni a recepciós pultra szobánként.

img_main04

LUXUS FÜRDŐZÉS A FORRÓ TERMÁLFORRÁSOK VIZÉBEN

A vendégeket összesen 37 szoba várja, részben olyan privát fürdési lehetőséggel, amely még az egyes szobákból is a szabadba nyílik. A szálloda fénypontja ugyanis az az összesen négy meleg vizű, ásványi sókban gazdag forrás, amely percenként 1.630 liter vizet ad, és amelyekben fürödhet is a kedves vendég. Ezért is nem meglepő, hogy már igen sok illusztris vendégük volt. Jól hangzó szlogen, hogy “több mint 1300 éve változatlanul, vendégeink szolgálatában”…

page

A szobák részben modernek, részben klasszikus japán stílusban vannak berendezve. Igen látványos a panorámás kilátás, amely a hotel körül fekvő természetre nyílik. Ráadásul a hotel ugyanabban a prefektúrában áll, mint a Fuji, Japán legmagasabb hegye és az ország jelképe, ezért a szállodai honlapon is feltétlenül ajánlják a meglátogatását (a távolság kb. 2,5 óra autóval).

Itt jegyeznénk meg, hogy a világ második legidősebb szállodája, a Houshi Ryokan mindössze 13 évvel fiatalabb a legfelső dobogós helyezettnél, és ugyancsak Japánban található.

A világdobogó harmadik helyén egy “mindössze” 639 éves hotel, a németországi, Freiburgban Zum Roten Bären (A Vörös Medvéhez címzett) fogadó áll, amelyről a szálloda honlapja szerint egy 1378-ban kelt oklevél tesz legelőször említést.

K.Strompf

 

 

Legyél az első hozzászóló "Az 1312 éve működő világrekorder szálloda" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*