A hely, amire egymillióan kíváncsiak

Egymilliomodik látogatóját köszöntötte pénteken a budapesti Sziklakórház Atombunker Múzeum, amelynek látogatószáma az elmúlt években meghaladta az évi 160 ezer főt.

A 2007-ben megnyílt Sziklakórház 2016-ban és 2018-ban is a legnépszerűbb magyarországi múzeum volt a Tripadvisor utazási portál listáján.

A múzeum közleménye emlékeztetett arra, hogy a Sziklakórház nemcsak a látogatók körében népszerű, a szakmai bizottságok mind hazai, mind nemzetközi porondon elismerik múzeumi tevékenységét: május közepén a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Bíráló Bizottságának elismerésében részesült innovatív közönségkapcsolati tevékenységéért és a gyűjteményi és tudományos területen elért előrelépéséért. Tavaly Az év európai múzeuma díjra is jelölték.

Forrás: sziklakorhaz.eu

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a budai Vár alatt helyezkedik el. A kórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig. (MTI)