A jövő otthona az utazásban is segít

Az átlagember számára a villanykapcsolóiról ismertté vált Legrand továbblépett: az intelligens otthon jegyében kidolgozott termékei között az utazók is találnak praktikusat – ezek között magyar fejlesztésekre is büszkék lehetünk.

Kezdjük talán a végén, hiszen a formabontó tematikával egy formabontó stratégiát mutatunk be. Mindezt azért, mert a Legrand kapcsán még a legkülönlegesebb új kapcsolók, szerelvények megjelenése sem annyira meglepő, mint azok a most piacra dobott megoldások, amelyek a francia világcég megújulását, új piacokra való belépését jelzik.

USB-töltőaljzat, többhelyiséges kihangosítórendszer-vezérlő, csillárkapcsoló jelzőfénnyel, redőnykapcsoló. Mind-mind olyan termék, amely eddig nem szerepelt a Legrand termékpalettájában, amely ezzel már házi hi-fi megoldásokat is kínál a dizájn és a minőség iránt fogékony közönségnek. Ráadásul úgy, hogy ehhez az egész lakásra kiterjeszthető kihangosításhoz nem is kell plusz berendezés: bluetooth segítségével akár a telefonunkról is megszólaltathatjuk a rajta tárolt zeneszámokat, vagy a kedvenc rádióadónk műsorát.

Egyedülálló megoldás az az USB-töltőaljazat, amely első ránézésre csak egy formatervezett konnektor, de a lényeg az oldalába mélyedő két USB-csatlakozó, ahová két, bármilyen mobiltelefon töltőjét is bedughatjuk, amelyekhez mutatós fali tartót is felkínál a cég. Az USB-s dugó akár az utazótáskába is bekerülhet, hiszen ezáltal gyakorlatilag idegen „pályán” is garantáltan egyszerre három elektronikus eszközt – amelyből kettő az utazás elengedhetetlen kellékének számító mobiltelefon – használhatunk és tölthetünk fel egyaránt.

A Legrand termékváltása során a húzó termékcsaládnak számító Valena Life termékcsalád kapcsolói is teljesen megújultak. A „négyzet-a-négyzetben” formavilághoz hűen megjelentetett, lekerekített élű kapcsolók 16 új, kreatívan variálható színű keretei a fiatalostól a visszafogottan elegáns megoldásokig többféle látványvilág megteremtését biztosítják. Mindezt úgy, hogy a kapcsolók légies dizájnjának köszönhetően a kettős anyagú keret olyan hatást kelt, mintha a kapcsoló enyhén lebegne a falon.

Mindezt látva némi hazafias büszkeségre is lehet okunk, ugyanis a termékcsalád magyar vonatkozással is rendelkezik: magyar fejlesztők többéves munkájának eredményeként született, és a keretek döntő többsége a Legrand Zrt. szentesi gyárában készül. Ezzel kapcsolatban Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója nemcsak azt emelte ki, hogy a teljes termékcsalád kifejlesztése, menedzselése, gyártása és logisztikai disztribúciója jelentős részben a Legrand Magyarország irányítása és munkája által valósult meg, hanem azt is, hogy a leányvállalat eddigi legnagyobb projektjének keretében, a termékfejlesztéshez kapcsolódva 15 millió eurós beruházást hajtanak végre – amelyből 10 millió eurónyi már meg is valósult. Ez a 15 százalékos kapacitásbővítés, a modern automata gépsorok nagyban növelik a termelékenységet a szentesi gyárban.

(X)

Legyél az első hozzászóló "A jövő otthona az utazásban is segít" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*