A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn

hirdetés

Vajon melyik a jobb megoldás: vegyünk egy helyi SIM-kártyát, válasszuk a hazai szolgáltatónkat, vagy használjunk egy nemzetközi SIM-kártyát? Ismert, hogy a mobil roaming-díjak határa a csillagos ég. Időről időre rémtörténetek jelennek meg arról, hogy gyanútlan családok több ezer dolláros költséget halmoznak fel roaming díjakon, miközben mindössze csak képeket küldtek a vakációjukról, vagy használták a Skype, Whatsapp vagy Viber szolgáltatásokat.

Néhány síelő úgy dönt, hogy a legjobb megoldás, ha egy helyi szolgáltatót használ, és lemond az otthoni szolgáltatója drága roaming-díjairól. Mások azt gondolják, hogy a hazai mobiltelefon társaság roaming szolgáltatásának használata ideálisabb.

De lehet-e egy nemzetközi SIM-kártya ezeknél is jobb megoldás?
Ha mondjuk valaki az Amerikai Egyesült Államokban, például Lake Tahoe-nál síel idén, a síelőnek egy helyi SIM-kártya 60 dollárba kerül, és további 20 dollárt kóstál az adatforgalom. A SIM-kártya tartalmaz 2 GB adatforgalmat. Ha két hétre megy síelni a felhasználó, akkor ez már összesen 80 dollár. Húzós.

Ha ehelyett egy magyar szolgáltatót választunk, akkor a roaming- díjak már 100 MB adatforgalom mellett is meghaladják a 700 000 forintot! Ez már katasztrófális…

Ugyanakkor, ha a síelő a CitySIM-et választja, akkor nem kell mást tennie, csak feltölteni a kártyáját indulás előtt, és így a képek elküldésekor mindössze 210 forint a díj megabájtonként. Ennyi. Ha mondjuk két hétig minden nap 10-10 képet oszt meg, akkor az még mindig kevesebb, mint 3000 forint lesz – összesen.
Így a problémát megoldottuk. Egy vakációzó számára a helyi szolgáltató körülbelül hatszor többe kerül, mint a CitySIM, míg a hazai szolgáltatók díjait már nem is érdemes összehasonlítani.

A nemzetközi roaming valós díjai szokszor nem láthatóak előre a felhasználók számára, épp ezért a CitySIM mellőz mindenféle rejtett költséget, és csakis a legjobb árkat biztosítja a felhasználók számára. A helyi mobilszolgáltatókkal való hosszútávú nemzetközi megállapodásoknak köszönhetően, a CitySIM már több mint 197 országban biztosít kedvező roaming díjakat az utazók számára.

Bővebben itt lehet többet olvasni az előnyös lehetőségről: a citysim.net

Legyél az első hozzászóló "A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*