Áramszünet és káosz Amszterdamban

Áramszünet okoz gondot 2015. március 27-én, pénteken Amszterdamban és környékén, leállt a Schipol, Európa egyik legnagyobb repülőtere is.
Március 27-én, délelőtt 10 óra előtt a teljes észak-hollandiai régióban elment az áram, beleértve Amszterdamot is. Az üzemzavart leginkább a Schiphol nemzetközi repülőtér érezte meg. A járatokat más repterekre irányították át, és a gépek sem indultak el a délelőtt folyamán, mert nem lehetett használni az üzemanyag-szivattyúkat. 11 óra után megjött az áram, de valószínűleg órákig eltart a rend helyreállítása. Nem működtek az információs monitorok, leálltak a mozgójárdák, a check-in pultok. Az illemhelyeken az automata öblítő rendszer sem üzemelt, emiatt egy idő után elkezdett felhalmozódni a vizelet és az ürülék.

A TenneT holland áramszolgáltató bejelentése szerint műszaki hiba történt, amit ugyan elhárítottak, de a régió egy részében még fennakadások várhatók a nap során.

Amszterdamban délelőtt nem közlekedtek a villamosok, és a metrószerelvények sem. A régióban a vonatok sem tudták tartani a menetrendet, és országszerte fennakadások voltak a vasútvonalakon, melyek még estig is eltarthatnak.

(Fotó: Twitter)

Legyél az első hozzászóló "Áramszünet és káosz Amszterdamban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*