Arcfelismerési rendszer a párizsi repülőtereken

A márciusban Brüsszelben történt terrortámadások óta a világ számos repülőterén még inkább szigorítottak a biztonsági eljárásokon. Párizsban például külön szakemberek foglalkoznak a gyanúsan kinéző utasok kiszűrésével, május eleje óta pedig egy olyan arcfelismerő rendszert is bevezettek, melyet Amerikában és Japánban rendszeresen alkalmaznak.

A párizsi repülőtéren tavaly óta a legmagasabb szintre emelték a biztonsági fokozatot. A szigorúbb intézkedések következtében azonban ugyancsak megnövekedett az utasok várakozási ideje. A vezetőség a nemrégiben bevezetett arcfelismerő rendszerekkel szeretné ezt az időt redukálni.

Arcscanner2

Az utasoknak ezután az ujjlenyomatuk helyett elég az arcukat a kívánt monitor elé helyezni, és a rendszer azonnal összehasonlítja azt az útlevélben szereplővel. Álcázásra nincs lehetőség, a rendszer paróka, illetve erős smink viselése esetén is felismeri a körözött személyeket. Ebben az esetben pedig riasztja a hivatalos szerveket, akik kihallgatják a gyanúsnak vélt illetőt.

Legyél az első hozzászóló "Arcfelismerési rendszer a párizsi repülőtereken" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*