Az Orbis vette meg az Accor közép-európai szállodáit

hirdetés

A 142,3 millió eurós ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját – jelentették be az MTI híre szerint 2015. január 8-án. Az Accor szállodalánc még 2014 októberében hozta nyilvánosságra, hogy el akarja adni kelet-közép-európai érdekeltségeit; az eladásra kínált szállodák egy része saját tulajdonú, részben pedig lízing és franchise szerződések alapján működtetett. Az Accor november végéig kizárólagos tárgyalási jogot biztosított az Orbisnak.

A január 7-én aláírt megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá hat ország – Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia – 46 Accor szállodája került. A szállodák mindegyike az Accor márka egyikeként – Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis és Ibis budget – működik. Közülük 38 már üzemel, 8 szálloda pedig fejlesztés alatt áll – utóbbiak közül 5 hotel franchise, míg 3 hotel menedzsment-szerződés keretében fog működni. A szállodák 76 százaléka az egyes országok fővárosában található.

A kiadott6 közlemény idézi Gilles Clavie-t, az Orbis igazgatótanácsának elnökét, aki elmondta: a tranzakció illeszkedik az Orbis stratégiájához. Az Orbis egy úgynevezett Master License szerződést is kötött az Accorral, ami a cég számára jogosultságot nyújt arra, hogy 2035-ig az Accor márkákhoz tartozó szállodákat a régió 16 országában üzemeltesse, amely időszak magában foglal egy minimum tízéves kizárólagosságot is. Hozzátette, hogy a tranzakcióval az Orbis szállodáinak száma meghaladja a százat, és a további fejlődés lehetősége 16 országban nyílik meg.

A közlemény szerint az Orbis-csoport elsősorban menedzsment- és franchise-megállapodások keretében kíván tovább terjeszkedni, esetenként a tulajdonszerzés lehetőségét is fenntartva. Az Orbis-csoportot jelenleg Közép-Európa 8 országának több mint száz szállodája alkotja, s összesen csaknem 19 ezer szállodai szobával rendelkezik. Az Accor-csoport 92 országban mintegy 3600 szállodával és 470 ezer szobával rendelkezik.

Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. az Accor-csoport magyarországi leányvállalata 1993 óta van jelen Magyarországon. Az Accor-Pannonia Hotels közel 18 szállodát üzemeltet Magyarországon Sofitel, Novotel, Mercure és Ibis márkanéven.

Legyél az első hozzászóló "Az Orbis vette meg az Accor közép-európai szállodáit" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*