A magyar újcirkusz artistái most a montreáli közönséget szórakoztatják

hirdetés

Október 12. és 22. között birtokba veszi a Recirquel Társulata, az újcirkusz fővárosát, Montreált. Az új évadot nyitják meg a cirkuszművészek észak-amerikai központjában a montreáli La TOHU-ban. A magyar társulat Cirkusz az éjszakában című egész estés előadását tíz alkalommal tekintheti meg a közönség.

Kik is ők?

A Recirquel 2012-ben alakult Budapesten, azóta számos hazai és nemzetközi – Franciaországtól Hollandián át Kolumbiától Chiléig – sikereket értek el. A társulat négy egész estés nagyszínpadi produkciója – Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc, Párizs Éjjel, Non Solus – telt házzal fut a budapesti Müpában. A Recirquel közel 300 előadását, több mint 150 ezren láttak világszerte. A társulat rendező-koreográfusa Vági Bence, a sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát pedig Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg.

A Társulat küldetésének tekinti, hogy az évszázados hazai cirkuszművészeti tradíciókra és szaktudásra épülő, új, közép-kelet-európai – magyar újcirkusz irányzatot itthon és a világban egyaránt népszerűvé tegye.

Előzetes a Cirkusz az éjszakában című előadásból:

A Cirkusz az éjszakában című produkció címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje.

A magyar társulat most nemzetközi karrierjének újabb mérföldkövéhez érkezett: a világ legnagyobb újcirkusz-színháza, a La TOHU, a Recirquel kéthetes vendégszereplésével nyitja meg 2016-2017-es évadját. A világhírű Cirque de Soleil által alapított 1400 férőhelyes kőszínházban – ahol az év 365 napján újcirkusz-produkciókat láthat a közönség. A Társulat montreáli fellépését követően novemberben a spanyolországi San Sebastianban, a Victoria Eugenia Theatre-ben lép fel, a hazai közönség október végén és decemberben a Müpában találkozhat újra a társulat előadásaival.

recirquel cirkusz-az-ejszakaban

 

Legyél az első hozzászóló "A magyar újcirkusz artistái most a montreáli közönséget szórakoztatják" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*