Az USA már Európában ellenőrzi az utasokat

hirdetés

Saját beléptetési rendszert és vámvizsgálatot épít ki a brüsszeli nemzetközi repülőtér mellett több európai repülőtéren az Egyesült Államok – írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap.

Európában eddig egyedül Dublinban működött hasonló, előzetes átvizsgálási funkciókkal ellátott amerikai irányítású beléptetési rendszer (pre-clearance), amely 2017 nyarától több európai nagyvárosában – például Amszterdamban, Londonban, Madridban és a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren – üzemel majd, az MTI tudósítása szerint.

Florence Muls, a Brussels Airport szóvivője elmondta, az amerikai terrorellenes intézkedések részeként kiépülő új rendszerrel az Egyesült Államok határai ezekre a repülőterekre költözik, elkerülve a hosszas sorban állást érkezéskor és az esetleges visszaküldés nehézkes procedúráját a beutazás megtagadása esetén.

A légikikötők egyes területei Washington fennhatósága alá tartoznak majd, amelyen az amerikai hatóságok emberei dolgoznak. Az új határátkelő a dokumentumok ellenőrzése és az ujjlenyomatvétel mellett a bevándorláshoz kapcsolódó valamennyi művelet elvégzésére is képes és jogosult lesz már európai területen.

A napilap úgy tudja, hasonló rendszer működik már a Bahamák mellett Kanadában, az Egyesült Arab Emirátusokban, jövőre pedig Tokióban és Isztambulban is elkészül.

 

Legyél az első hozzászóló "Az USA már Európában ellenőrzi az utasokat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*