Bahrein új extravagáns projektje: a világ legnagyobb víz alatti témaparkja

Forrás: Twitter/divebahrain

Bahrein elindítja a világ legnagyobb víz alatti tematikus parkjának építését, amelynek fő eleme egy elsüllyesztett Boeing 747-es Jumbo lesz. A nyár folyamán megnyíló víz alatti témapark 100.000 négyzetméternyi területet foglal magában, és a legmodernebb búvárkodási élményt nyújtja majd.

Január 19-én Twitteren jelentette be a divebahrain oldal, hogy elkezdődik a világ legnagyobb víz alatti tematikus parkjának építése.

Ez a különleges búvárhely a világ legnagyobb víz alatti repülőgépét kínálja majd, ami egyben a búvárkodási attrakció fókuszpontja lesz. Emellett a búvárkodók megtekinthetnek egy hagyományos bahreini gyöngykereskedő házának víz alatti másolatát is, amit mesterséges korallokkal és néhány környezetbarát szoborral díszítenek, melyek a remények szerint további tengeri növények és állatok élőhelyeként szolgálnak majd.

A projekt remélhetőleg mágnesként fogja vonzani a búvárkodókat a világ minden tájáról, és egyben segítség lesz a kutatóknak további információk gyűjtésében a tenger ökológiájáról.

Az idegenforgalmi szektorra kiterjedő hatalmas fejlesztések között szerepel még a bahreini repülőtér fejlesztése, és további új szállodák építése is elindul az elkövetkezendő 3 évben.