Bárki elutazhat a NASA-val a földönkívüliek földjére

Persze a helyzet ennél bonyolultabb, ugyanakkor biztonságosabb is, mert nem kell hosszú orvosi vizsgálaton részt vennünk, nem kell milliókat fizetnünk, elég elhelyezkedni a fotelben – még a biztonsági övet sem kell bekötni –, és már indulhatunk is az ismeretlen bolygók felé – virtuálisan.

Az Egyesült Államok civil repüléstani, űrkutatási és űrrepülési szervezete, a NASA a közelmúltban aktiválta legújabb weboldalát, amely bolygóközi utazásra invitálja a honlapra érkezőket. Az Exoplanet Travel Bureau bármelyik böngészőből elérhető, és csupán néhány kattintás elég ahhoz, hogy egy, a naprendszerünkön kívüli, rejtélyes világába repítse a kíváncsi internetezőt.

Az interaktív program a belépést követően több bolygót is felkínál választható célállomásnak, majd miután az egyszeri űrhajós kiválasztotta a neki tetsző planétát, azonnal belevághat a különös felfedezésbe, ami nem mindennapi élményt nyújt.

Az Exoplanet Travel Bureau legújabb úti célja a Kepler űrtávcső segítségével 2014-ben felfedezett Kepler-186f nevű exobolygó, amelyen egykor élet is lehetett. S noha a kutatók pontosan nem tudják, milyen lehet a felszínén állni, a program fejlesztői megpróbálták a NASA eddigi tudásának megfelelően lemodellezni a Földtől távol eső helyszínt.