Bemutatkozott a nagyközönségnek a fehér oroszlán bébi

Ma mutatkozott be a nagyközönségnek a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlán bébije. A kicsi 100 napi vemhesség után, augusztus 26-án született s bár anyja nevelte, a kicsi 3 hetes korában az anya állatnak elapadt a teje, ezért  egy gondozó nő vállalta át a ritka színváltozatú kölyök nevelését.

A jelenleg 5 hetes kis állat szépen gyarapodik, naponta átlagosan 70-100 grammal, s a jelenlegi súlya 2800 g.  Gondozója, Herlicska Anikó, aki már több oroszlánt is felnevelt, jelenleg naponta hatszor eteti, alkalmanként 50 ml kutyatej pótló tápszerrel s mellette csukamájolajat és bélflóra pótlót is ad a kicsinek.

dsc_0358

Mivel a kis állat érdekét az szolgálja, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, ezért a gondozó is csupán az etetés időszakában érintkezik a kölyökkel. Az apróság eddig egy látogatóktól elzárt helyen élt, holnaptól azonban a Viktória ház lesz az új otthona, ahol egy üvegablakon keresztül a látogatók is végigkísérhetik a cseperedését, s megleshetik, hogy játszik vagy táplálkozik a ritka nagymacska.

dsc_0364

A kis oroszlánhölgynek még nincs neve, a kifutója mellett elhelyezett ládába várják majd a javaslatokat a gondozók.

 

Legyél az első hozzászóló "Bemutatkozott a nagyközönségnek a fehér oroszlán bébi" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*