Bővül a Nausicaà, Európa legnagyobb akváriuma

Európa legnagyobb akváriuma © Sophie et Jacques RougerieEurópa legnagyobb akváriuma © Sophie et Jacques Rougerie

A Nausicaá, vagyis a Boulogne-sur-Mer-i Nemzeti Tengeri Központ (Észak-Franciaország/Pas-de-Calais) célja, hogy az emberek jobban megismerhessék a tenger világát és érzékenyebbek legyenek a tengert érintő ügyekre. 2018. május 19-től pedig még nagyobb területen várja a látogatókat, mert megnyitja kapuit a “Voyage en Haute Mer” nevű, rája formájú részleg, mely egy Atlanti ördögráját formáz meg.

© Magnus Larsson/iStock

A Nausicaá központban különleges hangeffektusok, fényhatások, formák várják a látogatókat.

  • Több, mint 1600 különböző faj, köztük az Atlanti ördögrája, mely a világ legnagyobbika a maga 8 méter hosszával és akár 1,8 tonnájával
  • Egy víz alatti 7 méteres törésvonal, mely bemutatja az óceán mélyén található élővilágot
  • Egy 18 méteres üvegalagútnak köszönhetően, cápák, ráják, halak között sétálhatunk végig, így még közelebb érezzük magunkat az állatokhoz. Különleges pörölycápákat is láthatunk.

© Wolfgangpronai/Istocphoto

  • Több, mint 15 fajta medúza kápráztatja el a látogatókat!
  • Oroszlánfókák
  • Simogató medence: simogasson rájákat a Nausicaá simogató medencéjében!

Az UNESCO is elismeri a tengeri központ minőségi működését és oktatási jelentőségét, így partneri kapcsolatban áll az akváriummal. Amellett, hogy a Nausicaá jelentős pedagógiai céllal is működik igazán játékos és élvezetes módon fedezhetjük fel itt a tenger világát!

© K-Louie

A Nausicaá területén egy gazdag dokumentációs központ is található, ahol sok friss kutatási eredményt és érdekességet is meg lehet találni a tenger témakörében. E mellett egy interaktív multimédiás tér is segíti az Óceán világának megismerését.

Legyél az első hozzászóló "Bővül a Nausicaà, Európa legnagyobb akváriuma" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*