Budapest Airport: rekordforgalom áprilisban

hirdetés

Minden eddigi utasszám-rekord megdőlt idén áprilisban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: az év negyedik hónapjában még sohasem volt hétszámjegyű a forgalom. A Budapest Airport legfrissebb adatai szerint 1.088.672 utas érkezett és indult a repülőtérről, ami 17,5 százalékos növekedést jelent az előző év áprilisához képest.

Folytatódik az utasforgalom negyven hónapja tartó töretlen növekedése a budapesti repülőtéren. Két évvel ezelőtt még júliusban és augusztusban volt hasonló a forgalom a 2A és B Terminálon, mint az idén áprilisban. Európa más országaiban is folytatódik a légiközlekedés bővülése, de Budapesten az utasforgalom a kontinens-átlag majd két és félszeresével növekedett, egészen pontosan 17,5 százalékkal. A gyors növekedésben kulcsszerepet játszott, hogy csak az év első négy hónapjában 11 új járatot indítottak a légitársaságok, és az év végéig már 13 további új útvonal repülését jelentették be Budapestről.

Budapest Airport: egymillió feletti forgalom áprilisban

A rekordban nagy szerepe van az új járatoknak

„Légitársasági partnereink majdnem 800.000-el több utas-ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 százalékos többletet jelent a nyári csúcsban.” – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, s azzal folytatta: – „Eddig hónapról-hónapra dőlnek meg a korábbi forgalmi rekordok, ami egyben azt is jelenti, hogy mérséklődnek a téli-nyári időszak közötti forgalmi különbségek. A mostani nyári csúcsidőszakban lényegesen több kapacitást jeleztek előre, így biztos vagyok abban, hogy tartani tudjuk a gyors növekedési ütemet.”

Budapest Airport: több utas, több fejlesztés

A forgalom gyors növekedése miatt indította el a Budapest Airport tavaly a BUD 2020 névre keresztelt, összesen mintegy 50 milliárd forintos (160 millió eurós) ötéves repülőtér fejlesztési programját. Ennek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát a 2B Terminál közvetlen közelében, már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló a nem-schengeni forgalom számára, nyáron egyszerre két csomagküldő szolgálat kap új logisztikai bázist az 1. Terminál közelében, bővülnek a repülőtéri parkoló kapacitások és elindult a légi áruszállításhoz kapcsolódó Cargo City kialakítása a 2 Terminál közelében.

Budapest Airport: egymillió feletti forgalom áprilisban

Már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló

„Büszkén jelenthetjük ki, hogy figyelemre méltóan sok utas veszi igénybe a termináljainkat.” jegyezte meg Jost Lammers és kifejtette: „Ha az utasforgalom növekedése ilyen mértékben folytatódik, úgy előfordulhat, hogy fel kell gyorsítanunk egy újabb terminál épület terveinek előkészítését.”

Legyél az első hozzászóló "Budapest Airport: rekordforgalom áprilisban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*