Budapesten tartott prezentációt Kassa és a Kassai régió

hirdetés

A Károlyi Étterem és Kávéházban május 31-én rendezett sajtótájékoztatón a Kassai régió turisztikai szakemberei – Soňa Jelínkova, a Szlovák Turisztikai Hivatal budapesti képviseletének vezetője, Lenka Vargová Jurkova, a Košice Región Turizmus TDM igazgatója, Török Attila, a Košice Región Turizmustól és Marika Duffekova, a Visit Košice képviseletében – mutatták be, hogy miért is érdemes Kassára és környékére ellátogatni. Szomszédunk közelsége előnyt jelenthet az úti cél választásnál, ugyanis vonattal három és fél óra alatt elérhető, mivel csak 260 kilométerre van Budapesttől.

Csoportkép a sajtótájékoztatón

Csoportkép a sajtótájékoztatón

Kassa az Európa Kulturális fővárosa cím mellett több névvel is büszkélkedhet: Történelemmel teli városnak, a Kulináris forradalom városának, a Kézműves sörök és borok városának és az Alternatív kultúrák városának is hívják. Egy kilométer hosszú fő utcája pedig 20-25 műemlékkel várja a látogatókat.

Kassa Hlavná utcája (Fő utca)

Kassa Hlavná utcája (Fő utca)

A sportról se feledkezzünk meg, itt rendezik meg többek között Európa legrégebbi maraton futóversenyét.

18 UNESCO világörökségi helyszínre látogathatunk el, mint például Szepesi vár, Szepesi Káptalan, Gömör, Tokaj, Lőcse, Késmárk, Bártfa, a Dobsinai-jégbarlang, a krasznahorkai és Jászói-barlang és Gomaszögi-barlang, a Vihorláti őserdő, Szlovák Paradicsom Nemzeti Park.

A tavalyi év a magyar turisták tekintetében kiugróan sikeres volt, a statisztikák szerint 168 százalékkal nőtt a magyar turisták szállásfoglalásainak száma.

 

Legyél az első hozzászóló "Budapesten tartott prezentációt Kassa és a Kassai régió" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*