Családi paradicsom Orlandóban: bővülő Disney World és más attrakciók

A Floridába utazó családok számára jó hír: az orlandói témaparkok még több attrakcióval várják a turistákat az idén nyáron.

Universal Orlando Resort-ban a Harry Potter-világ elevenedik meg, a filmből, könyvből ismert oldalkocsis motorkerékpárokból álló, föld alá is vezető hullámvasúttal juthatunk majd el a tiltott erdőbe.

A Disney World-ben a Star Wars-saga kel életre: a Batuu bolygón tehetünk galaktikus túrát – és persze vásárolhatunk, ehetünk. A sorozat rajongói számára azonban nem ez lesz a legnagyobb attrakció. Sokkal inkább az, hogy egy szimulátor segítségével bárki beülhet a filmsorozat híres űrhajójába, a Millennium Falconba. A nyáron nyílik a Disney World-ben egy NBA-részleg is, ahol a kosárlabda rajongókat várják feladatok, versenyek. A legkisebbeket a Verdák című rajzfilm főhőse, villám McQueen várja az új vezetői akadémián.

Az orlandói Aquaticában már tavasszal megnyílt a KareKare Curl nevű csúszda, amelyben egy majdnem függőleges „falra” lehet felcsúszni, már-már megérezve így a súlytalanságot.

A Wild Florida pedig egy teljesen új, 75 hektáros szafari parkot nyit meg. A vendégek külön buggy-kat vezetve túrázhatnak, több mint száz, Floridában őshonos állatot láthatnak. Az, aki ennél extrémebb kalandot keres, hosszú drótkötélpályán csúszva, a levegőből láthatja a parkot.