Egész évben nyitva lesz a megújult Palatinus

Átadták a felújított és kibővített budapesti PalatinustA felújított és kibővített Palatinus Strandfürdő a Margitszigeten MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

hirdetés

Átadták a felújított és kibővített budapesti Palatinus Strandfürdőt, amely az átalakítások után már egész évben várja a látogatókat.

Tarlós István főpolgármester ünnepi a csütörtöki avatáson elmondta,, hogy a fedett részlegben egy 100 négyzetméteres medencét és egy 60 négyzetméteres gyerekmedencét építettek, valamint egy hideg és meleg vizes merülőmedencét alakítottak ki. Ezen kívül finn szaunát, pihenőbokszokat és gyógyászati részleget hoztak létre. Kiemelte, a Palatinus Budapest legnagyobb területű egész évben működő fürdője, vendégváró- és gyógyítóhely egyaránt. A távirati iroda jelentéséből kiderült, hogy a Palatinus felújítása nettó 2,895 milliárd forintba került.

Átadták a felújított és kibővített budapesti Palatinust

A főpolgármester beszámolt arról, hogy a fürdőberuházáson túl további fejlesztések is történtek a Margitszigeten, így megújultak a sétányok és a játszóterek, további Mol Bubi állomásokat telepítettek, 43 ezer négyzetméteren gyepesítettek és több mint 180 ezer növényt telepítettek.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy tavaly 3,2 milliárd volt az üzemeltetési adózás előtti eredménye a cégnek.

A vezérigazgató felidézte, hogy 2014-ben bővítették a Rudas fürdőt, 2015-ben a Dandár fürdőt, a következő évben a Paskál strand következett, idén a Palatinus volt soron. Jövőre a tervek szerint a csillaghegyi strandot, 2019-ben a pesterzsébetit, 2020 környékén a Király fürdőt szeretnék megújítani – mondta.

Szőke László közölte, míg 2010-ben 2,9 millió látogató volt a budapesti fürdőkben, tavaly a számuk már meghaladta a négymilliót, és a Budapestre érkező külföldi turisták 60 százaléka veszi igénybe valamelyik fürdőt. Kitért arra is, hogy szeptemberben elkezdődik a Palatinus fürdőépületének homlokzati falát díszítő faliképnek, Pekáry István Dál-kisasszonyok násza című munkájának rekonstrukciója.

Legyél az első hozzászóló "Egész évben nyitva lesz a megújult Palatinus" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*