Egyik hajóján elszabadult gyomorvírus-járvány miatt jelentős kártérítéseket fizethet a P&O Cruises

 Összesen 340 utasnál jelentették a fertőzést az Oriana fedélzetén, mely december 4-én hagyta el Southamptont egy balti körutazásért.

Az Irwin Mitchell ügyvédi iroda szerint, mely azokat az utasokat képviseli az ügyben, akik tavaly novemberben szintén gyomorbetegséget kaptak ugyanezen hajón, a P&O Cruises a megbetegedett utasok és a velük utazók kártérítési igényeivel is szembekerülhet.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a közel egy éve történt, ugyanúgy az Orianán történt fertőzés után ugyanis az ügyvédi iroda az egyik utasnak és társainak egy 9000 fontos kártérítést biztosított, miután megbetegedtek a két hetes hajókiránduláson.


Az Oriana luxus-óceánjáró

Ugyanakkor a decemberi megbetegedésekben nincs teljes egyetértés, mert míg a Daily Mail jelentése szerint az összesen 1843 utasból 340 betegedett meg a norovírusnak köszönhetően az Oriana fedélzetén, addig a P&O állítása szerint csupán 6-an mutatták az „aktív” tüneteket.

Suki Chhokar, az ügyvédi iroda partnere és betegség specialista elmondta, hogy habár vannak kérdőjelek a megbetegedett utasok pontos száma körül, az mindenképpen fontos, hogy azok az utasok, akik a hajón voltak, minél hamarabb válaszokat kapjanak, hogy miként törhetett ki egy ilyen járvány a fedélzeten. Emellett hozzátette, sürgetni fogja az óceánjáró üzemeltetőit, hogy minél hamarabb biztosítsák és a kockázat mértékét a lehető legkisebbre csökkentsék annak, hogy egy ilyen fertőzés még egyszer előfordulhasson.

P&O Cruises elmondta, hogy igyekeztek mindent elköveti a fertőzés terjedésének megállítására, így felszólították az utasokat, hogy maradjanak az utazás teljes hossza alatt a kabinjaikban, ahova szoba szervizt küldenek, továbbá megkérték őket, hogy ne tegyenek partmenti látogatásokat se, amit természetesen visszatérítenek nekik.

A P&O továbbá felajánlotta azoknak az utasoknak, akik a norovírus miatt mentek később orvoshoz, hogy kifizeti az orvosi kezelés költségeit.

Jelenleg a hatóságok is vizsgálják a megbetegedés és fertőzés pontos körülményeit, illetve, hogy az óceánjárón minden higiéniás előírásnak eleget tett-e.

További adalék, hogy a P&O Cruises ugyanannak a Carnical Corps. nevű cégnek a leányvállalata, mint a Costa Cruises, melynek luxus-óceánjárója, a Costa Concordia egy évvel ezelőtt a megszokott útvonaláról letérve, túl közel hajózva a partokhoz zátonyra futott, majd az oldalára fordult, ezzel 32 ember halálát okozva.

A norovírus, melyet gyakran hívnak „téli hányós betegségnek” az általánosan téli hónapokban való terjedése miatt, egy hasi fájdalmakat, görcsöket, hányást és hasmenést okozó vírus, mellyel gyakran párosul láz, fáradékonyság és izomfájdalom.
Nagyon fertőző, légi úton és szinte bármilyen felületen képes terjedni, illetve megtapadni, emellett gyakran fertőzött, vagy a nem kellően megtisztított ételekkel és vízzel is bekerülhet a szervezetünkbe. Általános tanács, hogy amennyiben valaki megfertőződik a vírussal, akkor maradjon otthon, ne menjen orvoshoz, ugyanis általában pár nap alatt elmúlik magától, az orvos nem tud gyógyszert felírni rá (már kísérleteznek egy vakcinával ellene, de még tesztelési fázisban van). Fontos, hogy a betegség ideje alatt igyekezzünk magas szintű higiéniát tartani otthonunkban, gyakran mossunk kezet, ne használjunk közös törölközőt, igyunk sok folyadékot, és legalább három napig maradjunk ágyban.

forrás: travelmole.com

Legyél az első hozzászóló "Egyik hajóján elszabadult gyomorvírus-járvány miatt jelentős kártérítéseket fizethet a P&O Cruises" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*