Rangos elismerést kapott Széll Tamás mesterszakács

Rangos elismerés Széll Tamás mesterszakácsnakSzéll Tamás Forrás:bocusedorhungary.hu

hirdetés

A mesterszakács Széll Tamás az Európai Parlament által alapított Európai Polgár díj egyik magyar díjazottja.

Széll Tamás mesterszakács és Szilárd István címzetes egyetemi tanár az Európai Parlament által alapított Európai Polgár díj magyar díjazottjai 2017-ben – adta hírül közleményében az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár díjat olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki. Az 50 díjazott mindegyike a saját országukban rendezett díjátadó ünnepségen kitüntetésben részesülnek, valamint meghívást kapnak az októberben, Brüsszelben megtartott központi díjátadó ünnepségre is.

Rangos elismerés Széll Tamás mesterszakácsnak

Széll Tamás nem egyszer emelhette már magasba a kezét Forrás:bocusedorhungary.hu

Az Európai Parlament így méltatta Széll Tamást: „A mesterszakács kimagasló tevékenységet végez a konyhamesterségben, ami Európa egyik lehető legfontosabb értéke, tanúságot tesz eredetiségével, aminek köszönhetően a magyar terroir az összeurópai gasztronómiai tudás aktív szereplőjévé vált. A magyar és az európai értékek és szellemiség konyhaművészeti megjelenítésében egyedülálló munkássága révén az európai polgárság jövőjét is szolgálja.”

Emlékeztettek Széll Tamás Bocuse D’Or versenyen elért eredményeire is: 2012: 9. hely, 2013: 10. hely, 2016.: az európai döntő győztese, 2017: 4. hely és különdíj. Széll Tamást Schöpflin György európai parlamenti képviselő terjesztette fel a díjra.

A másik magyar díjazott Prof. Dr. Szilárd István PhD, a magyarországi Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára, tudományos főtanácsadó. Ez idáig összesen több mint 150 tudományos magyar, angol és német nyelvű közlemény és könyvfejezet szerzőjeként jelentek meg írásai az egészségfejlesztés, a közegészségügy és a migrációs egészségügy területén. Kutatásai magukban foglalták a migránsok demográfiai jellemzőinek, egészségi állapotának, az egészségügyi szolgáltatások hozzáférhetőségének feltárását, illetve a tagállami intézményrendszer migránsokkal kapcsolatos szolgáltatásainak a feltérképezését.

A díjazottakat június 7-én választotta ki a Sylvie Guillaume (S&D, francia) EP-alelnök vezetésével ülésező brüsszeli kuratórium.

Legyél az első hozzászóló "Rangos elismerést kapott Széll Tamás mesterszakács" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*