Európa Top 10 városi szállodája

La Réserve Paris Hotel, Spa & Apartments, Paris, Fotók forrása: Travel + Leisure

Bár Európa városi luxus szállodáinak többsége a világ legrégebbi hotelei közé tartoznak, azért a kontinens szép számmal ad otthont modern stílusú szállodáknak is. A Travel + Leisure az olvasói szavazatok alapján állította fel az idei év top 10 európai városi szállodáinak listáját, aminek láttán megállapíthatjuk, hogy a legjobbak közé a régiből és az újból is jutott ismét egyaránt. A hoteleket a helyszín, az épület, a szolgáltatások, a kényelem és a helyi gasztronómia egységében értékelték a világlátott olvasók.

Hogy melyik a legrégebbi szálloda a listán?  A harmadik helyezett Le Meurice, amelyik 1835-ben nyílt meg a Rue de Rivoli folyó helyén. Lenyűgöző faliszőnyegek, szőnyegek, antik tükrök és a kristálycsillárok gazdagítják a szálloda enteriőrjét.

A Le Meurice megnyitása után hetvennyolc évvel a tiszta eleganciájáról vált híressé a Le Negresco, Nizza városában a Promenade des Anglais mentén. A Hotel Maria Cristina 1912-ben nyílt meg San Sebastiánban, Spanyolországban. Az aranyozott csarnokokkal és antik helyiségekkel, a XX. század eleganciáját nyújtva (amelyet most a Luxury Collection kezel) várja vendégeit.

Amikor a modern JK Place 2013-ban megnyílt Rómában, klasszikusként üdvözölték. Michele Bönan belsőtermei plüss szövetekkel, régiségekkel és drágakövekkel díszítve  időtálló designt képviselnek.

De ki foglalja el az első helyet idén? Ehhez Párizsba kell utaznunk…

10. Le Negresco, Nizza

Pontszám : 93,68

Le Negresco

9. JK Place Roma, Róma

Pontszám: 93,75

JK Place Roma

8. Goring, London

Pontszám: 94,06

Goring

7. Le Bristol, Párizs

Pontszám: 94,15

Le Bristol

6. Hotel Maria Cristina, San Sebastián

Pontszám: 94,18

Hotel Maria Cristina

5. Lanesborough, London

Pontszám: 94,40

Lanesborough

4. Aman, Velence

Pontszám: 94,64

Aman

3. Le Meurice, Párizs

Pontszám: 94,34

Le Meurice

2. The Peninsula, Párizs

Pontszám: 96,00

The Peninsula

1. La Réserve Paris Hotel & Spa, Párizs

Pontszám: 96,44

La Réserve Paris Hotel

A lenyűgöző butikhotel szobáit és a közös helyiségeket selyemdamaszt falak, aranylevél motívumok és halszálkás parketták díszítik. A hotel 26 lakosztállyal, 14 szobával, diszkrét kiszolgálással, 50 méteres medencével és teljes körű szolgáltatást nyújtó gyógyfürdővel várja vendégeit a napfényes szabadtéri teraszon.