Ez a nyilvános vécé tényleg a világ végén van

Fotók: Lars Grimsby

Habár Norvégia elsősorban a festői szépségű tájairól híres, a fjordok országa most mégis egy nyilvános vécének köszönhetően került a figyelem középpontjába.

Norvégia gleccserekkel csipkézett partvidékén, az alig kétezer lelket számláló Gildeskål szomszédságában található egy II. világháborús emlékhely, amely a közelben elsüllyedt norvég tengeralattjáró, az Uredd legénységének állít emléket. Az Ureddplassen néven ismert partszakasz rengeteg látogatót vonz, hiszen amellett, hogy gyönyörű panorámát kínál, pihenőhelyként is szolgál azok számára, akik a környéken autóznak.

Egy ideje azonban nemcsak a márványból faragott padok keltik fel a közeli országúton haladók figyelmét, hanem egy különleges, üvegből és betonból készült minimalista építmény is, ami nem más, mint egy nyilvános vécé.

A csaknem a világ végén található illemhely egyedi dizájnjával remekül illik a környezetébe, és könnyen lehet, hogy amennyiben nem tejüvegből lennének a falai, az aurora borealis, azaz az északi fény is megcsodálható lenne belőle.

Boruzs Álmos

Legyél az első hozzászóló "Ez a nyilvános vécé tényleg a világ végén van" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*