Franciaország legfurább városának új látványossága van

………………….


A mechanikus elefánt nem csak embereket tud szállítani, ormányával az arrajáró embereket is alkalmanként lelocsolja.

A Marine Worldsben található „Carousel”, vagyis a Körhinta, egy háromemeletes (egyébként 7 emeletes magasságokba érő), kör alakú épület, melyet összesen 27 olyan vízi lénnyel, illetve inkább már-már„járművekkel” töltötték meg, mint például az óriás polip, tengeri kígyó, egy vihar-verte lélekvesztő, egy teknős és egy ördög rája. Azért a „jármű” jelző, ugyanis az odalátogatóknak lehetősége nyílik mindegyik kipróbálására mozgás közben, ugyanis ezek mind-mind mechanikus építmények, melyeket a látogatók maguk irányíthatnak, ha beleülnek valamelyik „teremtménybe”.

Azonban ennyi különlegességgel még nem elégedtek meg a készítők, így az épület egy 50 tonnás, szintén mechanikus elefánttal is megközelíthető. A még mamutnak is óriási jármű 39 embert képes felvenni, és kiindulópontjától, a Loire folyó rakpartja mentén 45 perc alatt ér el a Carouselhez.


A Körhinta és feléje haladó óriás elefánt

A város eddig sem szenvedett hiányt furcsaságokban: egy irodaépületet, melyet ezernyi alumínium csík takar be, a helyiek elnevezték „Manny”-nek, utalva a Jégkorszak c. animációs film szőrös mamutjára, akire szerintük az épület hasonlít. Másik ilyen érdekesség a város legnépszerűbb étterme, az 1920-ban épült La Cigale, melynek falán több tucat mellénykét és hullámos szoknyát viselő táncos rovar látható.


A Körhinta belülről

forrás: The Sun

Az elefánt:

A Körhinta:

Legyél az első hozzászóló "Franciaország legfurább városának új látványossága van" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*