Fürdők: nem, vagy csak alig drágulnak a jegyek

Fürdők: nem, vagy csak alig drágulnak a jegyek

hirdetés

A Magyar Fürdőszövetség összegzése szerint a hazai fürdők árai az elmúlt évben nem nőttek jelentősen, és az idén sem lesz általános áremelés. Legfeljebb néhány fürdőben, a szolgáltatások bővülése miatt lehetnek drágábbak egyes belépőjegyek.

Miközben az árak nagy általánosságban nem nőttek, a Magyar Fürdőszövetség már azon dolgozik, hogy ne is változzon a helyzet. A szervezet főtitkára, Hegyi Ákos az MTI-nek elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a fürdőszolgáltatások bekerüljenek a kedvezményes, 18 százalékos áfakörbe, hogy a szálláshely-szolgáltatással és a vendéglátással együtt egységes áfakulccsal dolgozhassanak.

Tavaly egyébként jó évet zártak a szövetség tagjai: árbevételük összesen meghaladta az 52 milliárd forintot, országosan pedig a fürdők közel 144 milliárd forint bevételt értek el. Országosan 40 millió fürdőbelépőt értékesítettek tavaly.

Fürdők: nem, vagy csak alig drágulnak a jegyek

Az összes árbevételen belül a fürdőszolgáltatások nettó árbevétele 7 százalékkal nőtt tavaly. A gyógyszolgáltatások iránti igény fél százalékkal csökkent ugyan, 3,5 millió gyógyszolgáltatást vettek igénybe a vendégek 2016-ban, de az erre jutó árbevétel mégis fél százalékkal nőtt. Az TB-támogatott szolgáltatások értéke a tagoknál szintén növekedést mutat – ismertette.

Az eredmények jónak mondhatóak, mivel az előző évben, 2015-ben a fürdők látogatottsága és bevétele jelentősen nőtt, az időjárás is nagyon kedvezett a forgalom növekedésének, 2016-ban viszont hűvösebb és csapadékosabb volt a nyár. A SZÉP-kártya felhasználása 2,6 milliárd forint volt a szövetség tagjainál, 6,5 százalékkal magasabb az előző évinél.

Legyél az első hozzászóló "Fürdők: nem, vagy csak alig drágulnak a jegyek" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*