Három-négy százalékkal nőhet Európa turizmusa 2014-ben

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission – ETC) szakértői szerint három-négy százalék körül bővülhet Európa turizmusa idén. A Magyar Turizmus (MT) Zrt. közleménye szerint az európai turizmus rendkívül jó évet zárt 2013-ban, a vártnál kedvezőbb folyamatok hátterében a kereslet megerősödése és a költségtudatos utazók megnyerését szolgáló árazási döntések állnak. Idén a kereslet további bővülésére számítanak az ETC szakértői, a Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) és a jelentést készítő Tourism Economics várakozásaival összhangban.

Az Európai Utazási Bizottság negyedéves jelentése szerint az európai desztinációk rendkívül sikeres évre tekinthetnek vissza: a UNWTO legfrissebb becslései szerint Európa 5,4 százalékkal több, 563 millió nemzetközi turistaérkezést regisztrált 2013-ban, ezzel Európa turizmusa a válság előtti, 2007-es eredményeket 14 százalékkal haladta meg. Erőteljes növekedésről számolt be szinte az összes ETC-tagország, a legnagyobb célállomások közül a régió átlagát meghaladó mértékű, 10 százalékos bővülést ért el Törökország, Franciaország (8 százalék) és Spanyolország (6 százalék).

Az STR Global European Hotel Review 2013-as adatai szerint az európai szállodák átlagos foglaltsága 2,4 százalékkal javult, az euróban számított napi átlagár ugyanakkor 0,6 százalékkal csökkent, így az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) mindössze 1,4 százalékkal nőtt.

A jelentés részletes elemzést tartalmaz Európa részesedésének alakulásáról a legfontosabb régión kívüli küldőpiacokon: az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Argentínában, Brazíliában, Indiában, Kínában, Japánban és az Egyesült Arab Emírségekben, illetve Oroszországban – olvasható az MT közleményében.

Legyél az első hozzászóló "Három-négy százalékkal nőhet Európa turizmusa 2014-ben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*