Hasznos információk a Párizsba készülőknek

A kulturális helyszínek nagyja újra teljes nyitva tartással várja a látogatókat: a főváros és z Île-de-France régió kulturális műemlékeinek nagy része már november 16-án megnyitotta kapuit, két nap rá az Eiffel-torony, a Louvre, a Diadalív, a Notre-Dame Katedrális tornyai és a Basilique-Cathédrale de Saint-Denis is a turisták rendelkezésére áll. A Philharmonie de Paris, a Grand Palais, a Centre Georges Pompidou szintén visszatért a régi kerékvágásba, a versailles-i kastély pedig november 17-e óta fogadja a vendégeket.

A szórakozóhelyek tekintetében szintén a november 18-a hozta el a régi rendet: a Disneyland Paris, a Zoo de Vincennes állatkert és az Aquarium de Paris, valamint a Champs-Élysées-n található karácsonyi vásár és a Place de la Concorde óriáskereke is ekkortól üzemel újra. A Lido, a Crazy Horse, a Bateaux Parisiens és a Moulin Rouge november 17-től látogatható újra.

Az áruházak és bevásárlóközpontok már november 16-án megnyitották ajtaikat. A Champs-Élysées november 18-án borult karácsonyi fényekbe, és a COP 21 klíma csúcstalálkozót is megtartják november 30. és december 11. között.

Számoljunk vele, hogy a határokon és a reptereken fokozott ellenőrzést végeznek, így érkezzünk mindenhova előbb, hiszen torlódás várható. A párizsi tömegközlekedésben semmilyen fennakadás nem tapasztalható.

Amennyiben bárkinek segítségre lenne szüksége kint tartózkodása alatt, az alábbi telefonszámot hívhatja: +33 1 45 50 34 60 vagy keresse fel a helyi turisták tájékoztatására szolgáló irodát.

Hasznos linkek:

Vonat: http://uk.voyages-sncf.com/en/
Metró: http://www.ratp.fr/en/ratp/c_21879/visiting-paris/
Párizsi reptér: http://www.aeroportsdeparis.fr/en/homepage
Külügyminisztérium: http://www.diplomatie.gouv.fr/en/
 

Legyél az első hozzászóló "Hasznos információk a Párizsba készülőknek" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*