Hogyan vezessünk utazási blogot?

Az internet világával megjelentek az olvasókból, a felhasználókból előlépett szerzők, megjelent az amatőr újságírás. Sokan vezetnek különféle blogokat, olyan témákban, amelyek foglalkoztatják őket. Vannak, akik professzionális szinten űzik, azonban vannak olyanok is, akik csak saját szórakoztatásuk és emlékeik megőrzése érdekében teszik ezt.

Nézzük, milyen szempontokat érdemes betartani, ha valaki utazási blogot szeretne vezetni!

w24-4-solo-traveler-on-a-path1

  1. Tűz ki magadnak egy célt! – mi az, amit mindenképpen megszeretnél nézni. Legyen egy célod az utazással: egy előre elkészített, kigondolt terv, ami segít a felfedezésben – természetesen utazás közben számtalan inger érhet, de tudd, hogy honnan hová tartasz. Ne feledd: Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél (Dan Millman) Feszegesd a határaidat!
  2. Bátran kérdezz! – Ha már ott vagy, kérdezz! Melyik a leghangulatosabb kávézó? Milyen látnivalók vannak a környéken? Hogyan viszonyulnak a helyiek a turistákhoz? Milyen a város vezetés? – és még számtalan más kérdés, ami megfordul a fejedben. Egy helyi lakosnál, egy régóta visszajáró turistánál senki nem ismeri jobban az adott helyet, az útikalauzokból pedig nem ismerhetsz meg mindent. Ne feledd, a kérdezés út a felfedezéshez!
  3. Fogadj idegenvezetőt! – az előző pontból kiindulva lehet az egy helyi lakos, akit éppen ott ismertél meg, de előre is szervezhetsz. Nincs is annál nagyobb ajándék, mint megismerni az adott helyet egy ott élő szemével.
  4. Légy résztvevő megfigyelő! – próbálj meg beolvadni az adott közösségbe, az ő szemükkel látni a világot, az ő nézetükből megismerni a helyet és persze közbe próbálj meg objektív maradni. Oszd meg másokkal is mit tapasztaltál!
  5. Jegyzetelj! – egy utazás során, annyi inger ér minket, hogy érdemes – ha csak kulcsszavakat is – de papírra vetni vagy beírni a telefonba, esetleg más okos eszközbe. Későbbiekben az a kis jellemző segít visszaemlékezni és feleleveníteni az ott átélt pillanatokat.
  6. Élj a pillanatnak! – azt hiszem ezt nem kell magyarázni. Hagyd otthon a napi terheket, gondokat és hagyd, hogy megtörténjen!

solo-travel-tips-1101

Legyél az első hozzászóló "Hogyan vezessünk utazási blogot?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*