Hosszúszárnyú bálna, a Norwegian legújabb hajóján

hirdetés

A Norwegian Cruise Line mindig különleges festéssel teszi izgalmasabbá új hajóinak megjelenését. Legújabb tengerjárója, a Norwegian Bliss külső megjelenését Wyland mesternek köszönhetően, az Alaszkában ismert hosszúszárnyú bálna ihlette alkotás díszíti.

image008

Igaz mifelénk kevésbé felkapott név, de Wyland világszerte ismert tengeri életművész, akinek szívügye, hogy alkotásaival felhívja a figyelmet a tengeri élővilág védelmére. A művész, legendás bálna és tengeri életet ábrázoló festményei, valamint az általa készített szobrok sokakat motiválnak arra, hogy megőrizzék az óceán gazdag élővilágát.

A Norwegian Bliss alsó hajótestére ás orrára tervezet művének középpontjában egy hosszúszárnyú bálna “úszkál” kicsinyével, és más tengeri élőlényekkel, köztük delfinekkel, fókákkal és tengeri teknősökkel. A hosszúszárnyú bálnát, mint az alaszkai táj egyik jelképét, 2018. júniusától a Bliss fedélzetén utazó vendégek is megcsodálhatják.

Wyland 30 éve búvárkodik szerte a világban, hogy testközelből figyelje meg az óceán élővilágát. Mindez arra ihlette őt, hogy az ott élő kisebb, nagyobb állatokat életnagyságban ábrázolja – a Bliss hajóteste erre tökéletes vászon. Több, mint 100 óceán falfestményt készített szerte az Amerikai Egyesült Államokban és 18 országban.

Washington Orcas

Washington Orcas

Hawaii hosszúszárnyú bálnák

Hawaii hosszúszárnyú bálnák

A Time for Conservation

A Time for Conservation

Legyél az első hozzászóló "Hosszúszárnyú bálna, a Norwegian legújabb hajóján" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*