Ahol semmi sem az, aminek látszik: Illúziók Múzeuma nyílt Bécsben

A látogatók kapcsolatba léphetnek az őket körülvevő tárgyakkal, és lehetőséget kapnak arra, hogy megfejtsék az illúziókat.A látogatók kapcsolatba léphetnek az őket körülvevő tárgyakkal, és lehetőséget kapnak arra, hogy megfejtsék az illúziókat.

Új múzeummal gazdagodott az osztrák főváros kiállítóházainak sora, ahol Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik.

 

Mintegy hetven kiállítási tárgy – hologramok, sztereogramok és optikai illúziók – mentén ismerhetik meg és élhetik át az osztrák főváros legújabb múzeumának, az Illúziók Múzeumának a látogatói, hogy miként működik az emberi érzékelés és az agy, illetve, miért látunk olyan dolgokat, amiket az agyunk képtelen felfogni.

Egy különleges szobában például bárki ellenszegülhet a gravitációnak, egy másikban pedig a saját szemével nézheti végig, ahogy a kísérője megnő vagy összemegy. Nincs ember, akinek ne csúszna ki a lába alól a talaj a Vortex-alagútban, és az is sokakat lenyűgöz, amikor tálcán szolgálják fel a látogatók fejét. Aki akarja, lefényképezheti magát a végtelen térben, hogy aztán a játékszobában fejezze be a múzeumlátogatást.

Az Illúziók Múzeuma, Bécs belvárosában, a Wallnerstraßén található, és hétfőtől vasárnapig, reggel tíz és este tíz óra között tart nyitva. 

Legyél az első hozzászóló "Ahol semmi sem az, aminek látszik: Illúziók Múzeuma nyílt Bécsben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*