Jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban

Jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban

hirdetés

Januártól jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban, erről a Magyar Turisztikai Ügynökség egyeztetett ágazati érdekképviseleti szervezetekkel.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója azt mondta: a vendéglátást és szállodaipart képviselő legjelentősebb munkáltatói és munkavállalói szakmai szervezetekkel egyetértés született arról, hogy az ágazatban dolgozók bérhelyzetét a lehető legrövidebb időn belül rendezni kell. Ennek módjáról további egyeztetéseket tartanak.

Guller Zoltán, a távirati iroda jelentése szerint, rámutatott, hogy a vendéglátásban jövő évtől elfogadott jelentős áfacsökkentés – a jelenlegi 18-ról 5 százalékra csökken az áfa – megfelelő fedezetet teremt a bérek emeléséhez. A kormányzat az áfacsökkentésért cserébe az ágazatban dolgozók bérének már rövid távon is jelentős emelését várja a vállalkozásoktól, ami szintén hozzájárul a turizmus versenyképességének növeléséhez – húzta alá.

Az egyeztetéseken részt vettek egyebek között a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet, vagy a Magyar Éttermi Szövetség képviselői.

Legyél az első hozzászóló "Jelentős bérrendezés jöhet a turizmusban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*