Kismartoni hosszú hétvége: kastélykerttúra, kenyérsütés, koncert

Október 24-én például 6-tól 12 éves korig felfedező útra invitálják az ifjakat a kismartoni kastélykertbe, ahol az uzsonnaasztal díszitéséhez őszi terményeket lehet gyűjteni, a kerti munkálatokkal lehet ismerkedni. A séta után házi kenyér sütése következik, az asztalterítés után pedig el lehet fogyasztani a megérdemelt uzsonnát.

A felnőtteknek október 25-én este folytatódik a zenekedvelők koncertsorozata, a szalonzene újabb gyöngyszemeit fedezhetik fel az Esterházyak zenebirodalmához tartozó, egykoron elismert, ám napjainkra feledésbe merült zeneszerzőket, pontosabban azok műveit. A koncert előtt egy órával bevezető beszélgetést lehet meghallgatni az egyes darabokról és szerzőikről.

Az est folyamán a régi korok vándortársulatainak hagyományát életre keltő együttes, az I Virtuosi ambulanti, a különböző zeneszerzők operáinak részleteiből összeállított Wertheriáda a tündérbirodalomban című szalonzenei operát adja elő. Az előadás apropójául Johann Wolfgang von Goethe Az ifjú Werther szenvedései című levélregényének 240 évvel ezelőtti megjelenése, valamint a szintén Goethétől származó Esterházy tündérbirodalom kifejezés megalkotásának 250. évfordulója szolgál.

A koncert az egykori itáliai akadémia mintájára született meg, jellemzően tanulmányaikat folytató vagy nemzetközi pályafutásuk elején álló fiatal művészek műhelymunkában alkották meg a produkciót.

Az olasz romantikus opera nagymesterének, Donizettinek még napjainkban is felfedeznek olyan titokzatos szerzeményeit, amelyeket bemutatásuk óta nem nagyon játszottak. Ezek közé tartozik az est folyamán felcsendülő Gianni da Calais, melyből az Addio nembi záróáriát hallhatja a közönség.

A bevezető beszélgetés a kastélyban az Empire Teremben este fél 7–kor kezdődik, a koncert pedig egy órával később a Haydn Teremben. Fellép többek között Jelena Bankovic, Timothy Fallon, Anna Esser, Michael Langer, Tilman Patzak.

Legyél az első hozzászóló "Kismartoni hosszú hétvége: kastélykerttúra, kenyérsütés, koncert" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*