Kötelező lesz a balesetbiztosítás a Thaiföldre utazóknál

Csekély összegű kötelező balesetbiztosítást vezetnének be a Thaiföldre utazóknak, többek között a turisták kifizetetlen kórházi számlái miatt.

A kötelező 20 bahtos (nagyjából 190 forint) balesetbiztosítást várhatóan még idén bevezetik, kifizetésére a thaiföldi repülőtereken, az országba történő belépéskor lesz lehetőség. A Bangkok Post szerint a hatóságok már dolgoznak azon, hogy különféle módokon is be lehessen fizetni a csekély összeget, például reptéri automatákon keresztül. Thaiföld népszerű célpont a magyarok körében Az így beáramlott összeg Thaiföld Idegenforgalmi Támogatási Alapjához (Tourism Promotion Fund) kerülhet majd, és ebből fogják fedezni egyebek mellett a turisták kifizetetlen kórházi számláit. A kötelező biztosítás legfeljebb 1 millió baht (9.4 millió forint) fedezetet biztosít halál esetén, és maximum 30 napos ott-tartózkodásig érvényes. Az intézkedés várhatóan még az idén életbe lép, és a reptereken érkezéskor kellene igényelni a maximum 30 napra érvényes biztosítást – írja a Turizmus Online.

A kötelező biztosítás ötlete a turisták által elszenvedett balesetek után jött szóba, mint például a tavalyi phuketi hajóbaleset, amelyben 47 kínai állampolgár vesztette életét. A biztosítás legfőbb célja az lenne, hogy megerősítse a külföldi turisták bizalmát az ország iránt. Emellett a thai kormány arra ösztönzi a helyi utazásszervezőket, hogy kössenek biztosítást az ügyfeleiknek.