Kövessük Deborah-t Tunézia szépségein át!

Az észak-afrikai ország rendkívül ötletes honlapon mutatja be a környék tájait, nevezetességeit. Látványos képekkel és videókkal hat az egyik legfontosabb érzékszervünkre, hiszen ki ne szeretne a tengerparton, napsütötte lankákon vagy a titokzatos sivatagban kalandozni egyet?

A sokak által ismert látványosság mellett felhívja a figyelmünket azokra is, melyek kevesebb turistát vonzanak, ám szépségükkel nem maradnak le a többi mögött. A fővárost, Tuniszt, emberek millió felfedezték már, ám valószínűleg kevesebben látogattak el az állam belsőbb, tengerparttól távolabb eső vidékeire.

A képzeletbeli túránk Dzserbán, Tunézia legnagyobb szigetén, a népszerű turistaközpontban kezdődik. Sokan nem tudják, hogy ez azon kevés helyek egyike, ahol még beszélik a berber nyelvet. Vonzó tény, hogy a földdarabka forgatási helyszíne volt az 1977-es (első) Csillagok háborúja filmnek. Mos Eisley városát Ajimban építették meg.

Utunk Tataouine régióban folytatódik, ahol a berber néppel ismerkedhetünk meg közelebbről. Igazán autentikus kiruccanás ez, egy teljesen másik világba repít bennünket. Chenini gyönyörű – ugyan lerombolt – falvacskája szintén a fent említett kasszasiker jó pár jelenetének adott otthont.

Ezután nyugatra vesszük az irányt, hogy Neftába érkezzünk, mely oázisokkal tarkított vidékével igazi felüdülés a sivatag után. Chebikát az arabok a Nap kastélyának hívják, sokszor nyújtott menedéket a berber népnek. Tozeur már a római időkben is híres oázisként fogadta a vándorokat – ahogy magától értetődően teszi ma is. Különleges élmény ez a Star Wars rajongóinak; a díszletek a mai napig itt állnak; éreztetik velünk, hogy egy másik galaxisban vagyunk.

Innen Metlaoui és Mides felé haladunk tovább. Ehhez pedig majdnem minden létező közlekedési eszközt igénybe veszünk, így alkalmunk van elbeszélgetni a helyiekkel is.

Nabeulba érve az ország északi részén mártózhatunk meg a tengerben, mielőtt tennénk egy kitérőt a festői Monastirbe és Madhiába. Ezután vágunk csak neki a rendkívül gazdag történelemmel rendelkező főváros felfedezésének.

Kirándulásunkat az algériai határ közelében fekvő Kefben és Douggában fejezzük be, melyek műemlékeikkel ejtenek ámulatba.

De miért is szaporítjuk a szót, győződjön meg mindenki maga Tunézia gyöngyszemeinek szépségéről! A videók megtekintése után (melyekhez magyar felirat is társul) pedig nincs más hátra, minthogy élőben is bebarangoljuk ezeket a helyszíneket. Jó utat mindenkinek!
 

Legyél az első hozzászóló "Kövessük Deborah-t Tunézia szépségein át!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*