Százötvennel csúszni – mutatjuk a világ legdurvább zipline pályáját!

Százötvennel csúszni – mutatjuk a világ legdurvább zipline pályáját!Forrás: rasalkhaimah.ae

A világ leghosszabb, 2,83 kilométeres, zipline, azaz átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Rász el-Haima emirátusban.

A Guinness-rekordok könyvének képviselője személyesen Ahmed bin Szaud bin Szakr Al Kaszimi sejknek, az emirátus uralkodójának adta át a világrekordot igazoló dokumentumot. A sejk ezután elsőként próbálta ki a tengerszint felett 1680 méterrel kezdődő kötélpályát, amelyen akár 120-150 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhat az ember a csaknem háromperces út alatt. A durva zipline pályáról látványos videó is készült:

Százötvennel csúszni – mutatjuk a világ legdurvább zipline pályáját!

Innen indul a csúszás Forrás: youtube

A szomszédos Abu-Dzabinál és Dubajnál kevésbé ismert Rász el-Haima turizmusfejlesztési hatóságának vezetője szerint a Jebel Jais Flight elnevezésű zipline pálya óriási lépést jelent a külföldi turisták elcsábításában. Dubajban egyébként, emlékeztet a távirati iroda, nemrég avatták fel a világ leghosszabb városi átcsúszó kötélpályáját, amely a felhőkarcolók között halad.

Százötvennel csúszni – mutatjuk a világ legdurvább zipline pályáját!

Akár százötvennel is suhanhatunk a pályán. Forrás: youtube

Az Egyesült Arab Emírségek több világrekorddal is büszkélkedhet. Dubajban található a világ legmagasabb vegyes használatú felhőkarcolója, a 829 méteres Burdzs Kalifa, valamint a világ legmagasabb, 355 méteres szállodája, a JW Marriott Marquis. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban lévő Capital Gate épület pedig 18 fokos dőlésével a világ “legferdébb”, ember által épített tornya.

Legyél az első hozzászóló "Százötvennel csúszni – mutatjuk a világ legdurvább zipline pályáját!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*