Légi abszurd: bezárt a reptér, pedig még jött egy járat

Légi abszurd: bezárt a reptér, pedig még jött egy járatA dubrovniki reptéren gyakran erős a szél

Rómában szállt le egy horvát belföldi légi járat, mert otthon éjfél után már nem volt működő reptér. Így tartott 19 óráig egy 1 órás út.

Rómába irányították át a Croatia Arlines horvát légitársaság Zágráb-Dubrovnik járatát, mert a tengerparti üdülővárosban az erős szél miatt nem tudott leszállni a repülőgép, éjfél után pedig már nem működött egyetlen más repülőtér sem Horvátországban – számolt be a néhány napja történt különös esetről a távirati iroda.

A repülőjárat 124 utassal a fedélzetén este 23 óra 7 perckor indult el Zágrábból Dubrovnikba, de az erős szél miatt nem tudott landolni a dél-adriai városban, ezért vissza akart fordulni Zágrábba. A március végén megnyitott új zágrábi reptér irányítótornyából azonban meglepő válasz érkezett: nem tudják fogadni a járatot, mert már nincs személyzet a repülőtéren. Mivel sem a 22 órakor bezáró spliti, sem pedig a zágrábi repülőtér nem volt nyitva ebben az időszakban, a pilóta kénytelen volt a legközelebbi repülőtér, a római felé venni az irányt.

Légi abszurd: bezárt a reptér, pedig még jött egy járat

A Jutarnji List horvát napilap beszámolója szerint a problémák Rómában is folytatódtak. Az olasz rendőrség nem számított nemzetközi járatra, ezért hosszabb ideig tartott az ellenőrzés. Az emberek szombaton is több órát vártak arra, hogy egy másik repülőgépet küldjön értük a horvát légitársaság. A Zágrábból pénteken késő este induló belföldi járat utasai végül szombat délután, 18 óra késéssel érkeztek meg Dubrovnikba.

Oleg Butkovic közlekedési miniszter a sajtónak úgy nyilatkozott: “A zágrábi repülőtérnek napi 24 órát kell működnie, ezzel megszegték a szabályokat. A polgári légiközlekedési hatóságoktól a legszigorúbb büntetést kérem a fővárosi repülőtér igazgatósága ellen.”

Legyél az első hozzászóló "Légi abszurd: bezárt a reptér, pedig még jött egy járat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*