Lehullt a lepel – kiderült a 21. Csabai Kolbászfesztivál programja

Lehullt a lepel - kiderült a 21. Csaba Kolbászfesztivál programja

Az október 19. és 22. között rendezik meg a viharsarok legrangosabb rendezvényét, a 21. Csabai Kolbászfesztivált. Hétfőn a Csabai Kolbászházban Hégely Sándor fesztiváligazgató ismertette a kolbászfesztivál programját.   

Idén tavasszal a Magyar Értéktár részévé vált a Csabai Kolbászfesztivál. Az ország meghatározó gasztronómiai rendezvényeként értékké beemelt fesztivál programjában ezért idén is a hagyomány ápolás, és csabai kolbász hírnevének az öregbítése van a középpontban. Mindemellett természetesen a koncertek is fontos szerepet kapnak, a hazai zenei élet népszerű fellépői váltják egymást a Csabai Kolbászfesztivál színpadjain.

Lehullt a lepel - kiderült a 21. Csaba Kolbászfesztivál programja

Hégely Sándor fesztiváligazgató a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy évek óta emelkedik a kolbásztöltő-versenyre jelentkező csapatok száma, szombaton már több mint 750 csapat méri össze a tudását. A szárazkolbászok versenye is töretlen népszerűségnek örvend, az előzetes jelzések alapján közel kétszáz nevezést várnak. Valamint a vasárnapi töltött káposzta főző versenyre egyre nagyobb az érdeklődés.

Idén visszatér a csütörtöki kezdőnapra a fesztivál, és vasárnapig tart majd a program. A rendezvény fővédnöke idén DrSeszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A tájékoztatón dr. Ambrus Zoltán a fesztivál szülőatyja elmondta, hogy örömteli az a tény, hogy a kezdetekor, és most is az a legfontosabb a csabaiságnak, a Békéscsabához kötődésnek az erősítése. Hangsúlyozta, hogy ugyanilyen fontos a kolbász készítésnek a hagyománya, amely egy olyan értéke Békéscsabának, amit érdemes hosszútávon a város marketing részévé tenni.

Lehullt a lepel - kiderült a 21. Csaba Kolbászfesztivál programja

A Csabai Kolbászfesztiválnak minden évben van vendég városa, korábbi években egy külföldi, és egy belföldi település kapott bemutatkozási lehetőséget. Idén Magyarországról Érd a vendégváros, hozzá kapcsolódóan az Etyek-Budai borvidék lesz a díszvendég. A fesztiválnak idén azonban nem egy határon túli vendég városa lesz, hanem egy határon túli nemzet, Ausztrália lesz, aki bemutatkozik a gasztronómiai fesztiválon.

Hégely Sándor fesztiváligazgató hozzátette: a huszonegyedik rendezvény színvonalát a hazai zenei élet kiválóságai is emelik, Békéscsabára érkezik majd ugyanis a Quimby, a Halott Pénz, Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, de itt lesz Kasza Tibi, a Margaret Island, és a Honey Beast is. A vasárnapi családi napon amellett, hogy 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a hurka, kolbász, cigányka rengeteg gyermek programmal, várják a kilátogatókat. A rendezvényre több meglepetéssel is készülnek.

A fesztivált a korábbi évekhez hasonlóan a Békéscsabai sportcsarnoknál rendezik meg, azonban idén nagyobb területen lesz, 2 nagy sátorral, és 2 nagy színpaddal.

A fesztivál részletes programja www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon érhető el.

Legyél az első hozzászóló "Lehullt a lepel – kiderült a 21. Csabai Kolbászfesztivál programja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*