Lélegzetelállító mászófal épült a Gyilkos-tónál

Via ferrata épült a székelyföldi Gyilkos-tó fölötti Kis Cohárd sziklafalát meghódítani vágyó hegymászók számára.

Tatár Attila, a gyergyószentmiklósi turisztikai információs iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a sziklafal biztonságos meghódítását elősegítő, a sziklához rögzített acélsodrony mentén kétszáz métert lehet mászni 173 méter szintkülönbséget leküzdve az 1344 méter magas Kis Cohárd csúcsáig. A mászók jutalma, hogy a tetőn két sziklacsúcs között kifeszített kötélhídon haladhatnak át egy 160 méter mély szakadék fölött. Az egész úton lélegzetelállító látványban gyönyörködhetnek.

maszofal5

Fotók forrása: mihir.ro

A Gyilkos-tótól húsz-harminc perces kapaszkodással lehet eljutni a vasalt út aljáig, a mászás pedig jó időben mintegy ötven percig tart. A pályát C/B nehézségi fokúra minősítették a legkönnyebb A-tól a legnehezebb F-ig terjedő skálán. Olyan túrázóknak ajánlják, akik jó erőnléti állapotban vannak és nem félnek a magasságtól.
Az irodavezető szerint a kalandvágyók saját felszerelésükkel mászhatnak az acélsodrony mentén, ám a szükséges felszerelés bérlésére is lehetőséget kívánnak teremteni.
A Gyilkos-tó fölötti via ferratát a gyergyószentmiklósi Dancurás hegyimentőcsapat építette a Hargita megyei önkormányzat támogatásával, és az idén elhunyt Wild Ferenc hegyimentőről, szakíróról nevezték el. A hegymászó utat október 16-tól vehették birtokba a turisták.

Legyél az első hozzászóló "Lélegzetelállító mászófal épült a Gyilkos-tónál" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*