Ma nyitja kapuit a Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál területét illetően változás lesz idén: a főbejárat az Ady Endre sugárútnál a Ködszínház felől lesz, ide kerülnek a jegypénztárak is

Debrecen egyik legnagyobb nyári rendezvényén, idén 19 programhelyszínen 255 zenei előadó és nagyságrendileg 200 egyéb program és attrakció várja a látogatókat négy nap alatt a fesztiválon. Ez azt jelenti, hogy mintegy ezer zenész és több száz egyéb közreműködő gondoskodik a szabadidő tartalmas eltöltéséről.

A programkínálatba ezúttal olyan nevek kerültek, mint az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon, a kaliforniai hardcore/punk zenekar Ignite, a marokkói-holland DJ-producer R3hab, a drum and bass műfaj egyik legismertebb formációja Sigma, a techno legenda Scooter, vagy a holland My Baby! A külföldi sztárvendégek mellett, kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András is. Megannyi magyar kedvenc látható majd a debreceni Nagyerdőn, Majka & Curtis, Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, Akkezdet Phiai, Brains, az idei Campuson rekordszámú, több mint kétszáz hazai koncert várható.

A zenei sokszínűség idén lesz a legnagyobb. A népzene, world music, klasszikus zene képviselői is nagy hangsúlyt kaptak és újdonság, hogy minden nap autentikus cigányzenekar is húzza majd a talpalávalót a nóta-karaoke sátorban. A zenei programok mellett jönnek a Dumaszínház humoristái, a kulter.hu színpadon pedig éjszakánként mozizni is lehet majd. Idén minden eddiginél nagyobb gondot fordítanak a családokra és a gyerekekre. A Campus Kópé Családi Játszóligetben rengeteg attrakció, zsonglőrök, gólyalábasok mellett többek között az Agóra tudományos játékait és a DMK kézműves foglalkozásait is megtaláljuk. Először lesz önálló cirkuszi program a fesztiválon, valamint a tavalyi sikerre tekintettel idén is kitelepül a Csokonai Színház, népszerű nyáresti darabokkal és éjféli jazzkoncertekkel. A sokszínű kulturális kínálatot irodalmi, tánc-, komolyzenei és képzőművészeti programok is gazdagítják.

A Campus Fesztiválról bővebb információ ITT.

Kedvezményes vasúti utazás a Campus Fesztiválra

Ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV a július 18-22. közötti Campus Fesztiválra utazóknak, bármely belföldi vasútállomásról Debrecenbe.

A kedvezmény másodosztályon vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. Gyorsvonati pótjegyköteles vonaton az önálló gyorsvonati pótjegyet kell megváltani.

A kedvezményes menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazást legkorábban július 17-én lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb a rendezvényt követő napon, július 23-án éjfélig be kell fejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt visszautazás előtt a rendezvény helyszínén lebélyegezték. A bélyegzés a debreceni Nagyerdei Stadionnál, a MÁV-START mobilpénztárában lehetséges július 18-21. között, 16 órától 22 óráig, illetve július 22-én 7-től 12 óráig. A bélyegeztetés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki.

További debreceni programok a Fesztivál alatt

Ködszínház a Nagyerdőben

2014-ben indult el Debrecen egyik leglátványosabb turisztikai látványossága, a Nagyerdei Ködszínház. A lézershow-n a várost bemutató filmet a vízpermetre vetítették rá. Idén új filmet készített a Ködszínházra a Médiacentrum Debrecen. A történet szerint a villamos, amire felszáll egy gyanútlan lány, hirtelen idővillamossá változik. A filmben a múlt mellett a jövőt is láthatjuk, így egy látványos animációban megelevenedik az új Nagyerdei Strand is.

A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven Ködszínház

A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven a Ködszínház

A film készítői most is arra törekedtek, hogy újabb oldaláról mutassák be a cívisvárost.

Újra látható a Trilógia Déri Múzeumban

A tetőszerkezet felújítása miatt átmenetileg nem volt látogatható a Déri Múzeum Munkácsy Terme. Július 18-tól azonban ismét várják a látogatókat a múzeum valamennyi kiállításában és a Munkácsy Teremben, ahol újraindulnak a fényjátékok is. A Déri Múzeum célja a Trilógia darabjainak újabb értelmezése a fénytechnika alkalmazásával.

Állandó időpontok:

kedd 11.00 – Bibliai témájú, fényjátékkal kísért tárlatvezetés
kedd 16.30 – Zenekísérettel egybekötött fényjáték
csütörtök 11.00 – Zenekísérettel egybekötött fényjáték
csütörtök 16.30 – Bibliai témájú, fényjátékkal kísért tárlatvezetés
szombat 11.00 – Zenekísérettel egybekötött fényjáték
szombat 16.00 – Bibliai témájú, fényjátékkal kísért tárlatvezetés
vasárnap 11.00 – Bibliai témájú, fényjátékkal kísért tárlatvezetés
vasárnap 16.00 – Zenekísérettel egybekötött fényjáték

Bővebb információ ITT.