Maldív-szigeteki forrongások: tájékozódni kell utazás előtt

Maldív-szigeteki forrongások: tájékozódni kell utazás előttA fővárost, Malét jobb elkerülni

hirdetés

Noha a hírek szerint a turizmust egyelőre nem érinti, meglehetősen zavaros politikai helyzet alakult ki a Maldív-szigeteken, az elnök szükségállapotot is bejelentett. A Külügyminisztérium javasol elkerülni minden nem halaszthatatlan utazást az ország fővárosába, Maléba.

Elutasította a Maldív-szigeteki kormány a legfelsőbb bíróság rendeletének végrehajtását, hogy engedjék szabadon a börtönbüntetéssel sújtott ellenzéki vezetőket. Az elnök ezután 15 napos szükségállapotot jelentett be, a biztonsági erők betörtek a legfelsőbb bíróság épületébe – írta az Index. A hírportál szerint mindezek ellenére az elnöki hivatal azt közölte: a kormány a Maldív-szigetekiek és az országban élő és oda látogató külföldiek biztonságát szavatolni kívánja.

A Konzuli Szolgálat a február hatodikai állapotok alapján azt írta: A Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra is javasol elkerülni minden nem halaszthatatlan vagy nélkülözhetetlen utazást/tartózkodást az ország fővárosába, Maléba, figyelemmel a belpolitikai helyzetre, valamint az erőszakosságba torkolló tömegrendezvények bekövetkezésének veszélyére. A konkrét veszélyekről szólva azt írták: „Különösen a fővárosban, Maléban gyakoriak a politikai indíttatású utcai megmozdulások. Ezek akár erőszakba, összecsapásba is torkollhatnak, így mindennemű utcai megmozdulást erősen javallott elkerülni.”

A külügy emlékeztet: A Maldív-szigeteket 25 éven át autoriter módszerekkel irányító elnöknek a 2008-as választások következtében távoznia kellett a hatalomból és az országból. Befolyása azonban a mai napig erős, így a hívei és az egyéb politikai csoportosulások közti konfliktusok meglehetősen instabillá teszik a maldív belpolitikát. Legutóbb 2012 februárjában következett be vitatható körülmények közt hatalmi átrendeződés.

Legyél az első hozzászóló "Maldív-szigeteki forrongások: tájékozódni kell utazás előtt" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*