Megújul az Eurostar

Az Eurostar jelenleg az egyetlen olyan nagysebességű vonat, amely összekapcsolja az Egyesült- Királyságot, Franciaországot és Belgiumot. -2016-tól a Deutsche Banh is jogot szerzett az alagútban való vonatközlekedésre, amitől a “Csalagút” 3-4 millió plusz utast remél évente-. Ennek okán és az egyre a növekvő kereslet miatt, mind az üzleti, mind a szabadidős turizmus területén, a cég úgy határozott, hogy bővíteni fogja a meglévő állományt, új típusokat szerez be és modernizálja a már meglévő szerelvényeket. A Siemens által fejlesztett új szerelvények és “MkII” fantázia nevű mozdonyok 200 mérföld kb. 320 km/h sebesség elérésére is képesek lesznek, melynek következtében negyed órával csökkenhet a menetidő. (Az még kérdés, hogy a csúcssebességet elérhetik-e majd a vonatok az angliai területeken is. Jelenleg 186 mph-val lehet közlekedni az angol síneken, de könnyen lehet, hogy a 2015-ös üzemben álláskor ez már nem lesz kérdés).

A mostani rohamosan növekvő utasszám és az utasok igényeinek megfelelően a vonatok nagyobb kapacitásúak lesznek. Egyenként (összesen 10 db vonatra adtak le rendelést) a vonatok 900 embert szállíthatnak majd, mindenhol Wifi, szórakoztató, zenei és hírcsatornák, ezenkívül interaktív szolgáltatások kerülnek telepítésre.

Mivel a cég hivatalos értékesítési partnere a Rail Europe, így az Eurostar ügyfelei igénybe vehetik a Rail Europe kuponkönyvben feltüntetett kedvezményeket, amelyek 3 kategóriába sorolhatók: vásárlás és divat, látnivalók, kirándulások és városnézések.

Legyél az első hozzászóló "Megújul az Eurostar" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*