Önkontroll a sztrádamatricákhoz

hirdetés

Hasznos szolgáltatás indított egy e-matricát áruló portál: lehetővé tették, hogy bárki, ingyen online ellenőrizhesse sztrádamatricájának érvényességét.

A hazai sztrádákon gyakorta autózók közül alighanem sokakkal előfordult már az, hogy hirtelen elbizonytalanodtak, meddig is érvényes autópálya-matricájuk. Eddig, ha nem volt kéznél semmilyen igazolás a vásárlásról, akkor telefonon lehetett ezt megtudni. Ennél ma már működik gyorsabb és egyszerűbb megoldás is.

A sztrádamatricákat áruló e-autopalyamatrica.hu oldalon megjelent ugyanis egy új, ingyenes szolgáltatás. Ennek segítségével a már regisztrált ügyfeleknek elég megadniuk az e-mail címüket és annak az autónak a rendszámát, amelyre a matricát vették, s a cég máris tájékoztat az érvényességi időről.

Bár a szolgáltatás rendkívül hasznos, egyelőre sajnos nem teljes körű. Most ugyanis az érvényesség lekérdezése csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt matricákra vonatkozik. Vagyis azok, akik például benzinkúton vásárolták a matricát, egyelőre nem tudják lekérdezni annak érvényességét.

Legyél az első hozzászóló "Önkontroll a sztrádamatricákhoz" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*