Óriáskocsonya a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon

A tél legkiemelkedőbb ingyenes eseménysorozatával Miskolc önkormányzata ezúttal is szeretne a helyiek és a városba utazók kedvében járni. Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vásárának ezúttal is a település belvárosa ad otthont. A négy napon át tartó mulatságon vegetáriánusok és húsevők, a népzenét kedvelők és rockerek egyaránt találhatnak maguknak kedvükre való programot, miközben finomabbnál finomabb italokat és ételeket, és természetesen sok-sok kocsonyát fogyaszthatnak. Lesz tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program négy színpadon, három napon át.

A színpadon látható majd csütörtökön Charlie, Balázs Fecó, Homonyik Sándor, a Paso vagy a Kowalsky meg a Vega. Másnap is már délután indul az élet a színpadokon, és a The Sign, az Esthajnal és Kiss Kata zenekar után a Desperado, Csepregi Éva, Balázs Pali és a Bon-Bon, a Robert Rocks, Majka és Curtis, valamint a Belga szórakoztatja majd a közönséget. Szombaton fellép a Reflex, a P. Mobil, a Miskolci Művek, a Thunder Jack, Korda György és Balázs Klári, az Animal Cannibals, a Metrum All Stars, a Maszkura és a Tücsökraj, a Rehab Nation, a Kiscsillag és a Kerozin. Aki még vasárnap is kitartóan szeretne bulizni, azt megteheti a Paddy and the Rats zenéjére, valamint Vastag Csaba, a Bíborszél, a KGST, az Enemies vagy a Sky Fanatic koncertjén. Nyitva áll éjszakánként a Helynekem Rockkocsma, ahol minden éjszaka más és más neves DJ teremti meg a partihangulatot.

A programot folyamatosan utcai felvonulások teszik színessé, pompomlányokkal, sportolókkal. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang egyik legnagyobb szenzációja lesz, hogy a Szinva teraszon megfőzik az ország legnagyobb, 700 adagos kocsonyáját, a hagyományoknak megfelelően tíz órán át. Az elkészült óriáskocsonyát úgy szeletelik majd fel, mint egy tortát. A farsangon készül egy díszkocsonya is Járcsics Emil, a Magyar Gasztronómiai Szövetség miskolci régiójának alelnökének köszönhetően, amelynek szintén tekintélyes méretei lesznek, hiszen egy majdnem két méter átmérőjű tányérban csodálhatják meg a mulatság látogatói. Ebben zöldségekből, aszpikból és más összetevőkből olyan művészeti alkotás születik majd, amelyben megformálják többek között Miskolc város címerét és a környékre jellemző más nevezetességeket is.

Bővebben: www.miskolcikocsonyafarsang.hu

Legyél az első hozzászóló "Óriáskocsonya a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*