Palóc Vágta

hirdetés

 A 2012. évi Nemzeti Vágta előfutamainak sorában augusztus 18-án a Nógrádmegyei Kozárdon az Almavölgyben kerül megrendezésre a Palóc Vágta. Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Vágtának, s így a Palóc Vágtának is természetes nevezési területe az egész Kárpát-medence, szűkebben a Tokajtól a Dunáig, illetve Szolnoktól Besztercebányáig terjedő térség. Ebből eredően mind a versenyzők, mind az érdeklődő közönség körében kiemelkedően nagy megjelenésre számítunk.

Felhívjuk tehát a tisztelt Polgármestereket, hogy éljenek ezzel a kedvező részvételi lehetőséggel, nevezzék be a versenybe településüket, lovukat és lovasukat a Versenykiírásnak megfelelő időben és formában. Akik ugyanis az elővágtára neveznek, nagyon szerény nevezési díjjal (75,000 Ft., illetve 99,000 Ft.) juthatnak a budapesti Hősök Terén 2012. szeptember 15-16-án sorra kerülő nemzeti döntőbe.

A nevezés körülményeiről pontos tájékoztatást kaphatnak a www.palocvagta.hu honlapról, illetve a Palóc Vágta szervezését ellátó Euragro Irodától (3053 Kozárd,Külterület 095.), email: info@palocvagta.hu, tel: +36-30-2104308 – Dr. Hajas Pál,fax: +36-32-491076.)

Ajánlatok a programra:

A Palóc Vágta helyszínén nagyszerű helyi termék és kézműves piacot rendezünk, ahova a Palócföld és a tágabb Észak-Magyarország, illetve az Észak-Alföld, valamint a Felvidék településeinek zászlai alatt a kézművesek hozzák el csodálatos termékeiket. Ugyancsak eljönnek a magyar vidék gazdái kiváló helyi termékeikkel, a kozárdi gyümölcsökkel, lekvárokkal, mangalica és szürkemarha termékekkel, juh-, tehén- és kecskesajtokkal, amelyekhez igazi mátraalji, bükkaljai, egri és tokaji borokat hoznak majd a borosgazdák. Ízletes finom ebédről és uzsonnáról a kozárdi Új Vadvirág Étterem, a Palóc Food és a környékbeli palóc szakácsok gondoskodnak.

Programok:

A szervezők szórakoztató lovas, kulturális és zenei programokról is gondoskodnak.
Bemutatkoznak huszár hagyományőrzők, a versengő térségek dalait, táncait és zenéjét előadó csoportok és művészek.
A gyerekeknek a vásári hangulatban az Almavölgyben és a kozárdi tó partján játékprogramok, horgászat és csónakázási lehetőség kínál kellemes időtöltést.

Legyél az első hozzászóló "Palóc Vágta" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*