Ráfázhat a határon az, akinek adótartozása van!

Ráfázhat a határon az, akinek adótartozása van!

hirdetés

Extrém módszereket is bevet az adóhivatal azért, hogy behajtsa a tartozásokat. A hírek szerint már a reptéren is tartanak szúrópróbaszerű ellenőrizéseket, s akinek adótartozása van, annak fizetnie kell.

Meglepő gyakorlattal lép fel újabban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: a Liszt Ferenc Repülőtéren és a röszkei határállomáson is volt olyan eset, amikor egy véletlenszerűen kiválasztott határátlépő csak adótartozásai kifizetése után folytathatta útját, illetve tarthatta meg a nála levő ingóságokat – írta az Index.

A hírportál egy konkrét esetet is megírt: “Egy vállalkozó fodrász megcsúszott egy befizetéssel, amikor nyaralni volt. Repülővel érkezett haza Budapestre, a zöld folyosón jött át az ellenőrzésen, de a NAV egyik munkatársa véletlenszerű kiválasztással kiemelte a sorból. Minden csomagját átkutatták, majd a hölggyel közölték, hogy negyvenezer forint körüli adótartozása van, amit azonnal rendeznie kell. Mivel készpénz nem volt a fodrásznál, egy embert felhívhatott, végül másfél óra elteltével távozhatott, amikor kifizette a kölcsönkapott pénzből a tartozást. Az esetről jegyzőkönyv készült.”

Az eset kapcsán az is elhangzott az Index szerint, hogy, ha nem teremti elő a pénzt, akkor az útipoggyászból ingóságokat foglalhat le a NAV munkatársa. A hírportál által megkérdezett adószakértők szerint ez az eljárás elfogadhatatlan.

Legyél az első hozzászóló "Ráfázhat a határon az, akinek adótartozása van!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*