Soproni húsvét a Fő téren

A színes forgatag a téltemetést-tavaszvárást megidéző hagyományőrző énekes-táncos felvonulással veszi kezdetét a Belváros utcáin, terein át vonuló néptáncosok tavaszköszöntő menettáncával, rítusos énekével. A háromnapos rendezvényen lesz kézműves vásár, gasztronómiai több különlegesség, a gyermekeket-felnőtteket színvonalas zenei, színházi-bábszínházi és táncos programok várják. Mindenki kipróbálhatja az ügyességét, erejét, logikáját a Szélkakas játékmasináinál, a kézműves alkotóházban húsvéti díszeket készíthet, megtanulhatja a különböző tojásfestési technikákat. Kosaras körhinta, arcfestés, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojásvadászat, állatsimogató, póni lovaglás várja még a legkisebbeket!

A színpadon népzene, világzene, klasszikus zene, jazz, néptánc előadások, gyermek koncertek színes forgatagából választhat kedvére a közönség. Megidézikk a hagyományos locsolkodás szokását, lesz tűzszentelés, vízszentelés, ökomenikus istentisztelet.

Április 5-én, vasárnap délelőtt Sopron Város Fúvószenekara szolgáltatja az ébresztést, és a Music Cafe zenekar előadása zárja koncertjével az estet.
Húsvét hétfőn reggel kezdődik a hagyományőrző locsolkodás, a Sopron Táncegyüttes közreműködésével. A délelőtti húsvétolás a Drazsé zenekar tavaszi koncertjével folytatódik, kora délután a Fagyalszender zenekar, késő délután a Four Corners együttes lép fel.

Legyél az első hozzászóló "Soproni húsvét a Fő téren" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*