Szárnyal a nulla csillagos hotel

Ebben a hotelben nincsenek falak, nincs tető, a vendégek a szabad ég alatt alszanak. Mégis mindig teltház van a ház nélküli svájci hotelben.

2017 végéig nincs szabad ágy – jelentette ki elégedetten a napokban a svájci Null Stern Hotel egyik alapítója. Öröme érthető, hiszen ez a kihasználtság egy átlagos hotel esetében is figyelemre méltó lenne, a Null Stern Hotel esetében pedig még meghökkentőbb ez a foglalási arány. A svájci Alpokban, a kétezer méter magasan fekvő Safientalban még tavaly megnyitott hotelben ugyanis némi túlzással semmi sincs – részint ebből is eredeztethető a nulla csillagos szálló elnevezés.

A szinte semmit ráadásul tényleg szinte semminek kell érteni. Merthogy nincs szálloda épület, nincs recepció és még szoba sincs. Pontosabban: van a szabadban egy franciaágy, ahhoz passzoló két éjjeliszekrény, meg jó meleg paplan. A vendégek a szabad ég alatt alszanak. A szobapincér – azaz ebben az esetben csak simán pincér – a közeli közösségi épületből, a csűrből sétál az ágyhoz, hogy mondjuk snapsszal melegítse fel a vendégeket. A mosdó is a közösségi épületben található.

A puritán körülmények dacára, vagy épp mindezek miatt hotel a tavalyi nyári nyitástól rögtön népszerű lett, s most úgy tűnik, idén sem más a helyzet, hiszen az alapító szerint az év végéig tele vannak.

Ha valaki mégis találna szabad ágyat, akkor úgy készülhet, hogy 250 svájci frankba, azaz kicsit több mint 70 ezer forintba kerül, hogy egyetlen éjszakát töltsön a csillagok alatt egy franciaágyban.

null3

A különös koncepció megértésében segíthet, ha felidézzük: a szállodalapítók együttműködtek az Alps Art Academy-vel és egy helyi turisztikai irodával, tehát inkább térségmarketing-eszköz a szálló, mintsem hagyományos értelemben vett üzleti vállalkozás. Ráadásul a hegyoldalba letett ágy ötlete nem is tűnik olyan extrémnek annak tükrében: szállodaalapítók korábban egy régi atombunkerben alakították ki a nulla csillagos szálló első verzióját.

Legyél az első hozzászóló "Szárnyal a nulla csillagos hotel" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*