Székesfehérvári Királyi Napok

Székesfehérvári Királyi Napok keretében augusztus 10-től 10 napon keresztül remek programokkal várják az érdeklődőketSzékesfehérvári Királyi Napok keretében augusztus 10-től 10 napon keresztül remek programokkal várják az érdeklődőket

hirdetés

A Szent István ünnepe köré szervezett augusztusi rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye. Olyan kulturális csemegékkel várja vendégeit, melyek valóban csak az egykori koronázóvároshoz köthetők.

Székesfehérvári Királyi Napok 2018. augusztus 10 – 2018. augusztus 20.

A fesztiválhét csúcspontja a Koronázási Ünnepi Játékok színes középkori forgataga és a látványos Koronázási szertartásjáték, mely az egykor itt megkoronázott királyok alakját idézi meg. Idén II. András koronázását és történetét láthatja a közönség.

Esténként fénybe borul a belváros és visszatérnek a népszerű királyi óriásbábok is. A zene minden formájában nagy szerepet kap: a Musica Sacra komolyzenei koncerten 2018-ban Rossini csodálatos egyházzenei remekműve, a Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) hangzik el, a Nemzetközi Néptáncfesztivál pedig már 23. alkalommal vonultatja fel a világ és a Kárpát-medence kiemelkedő folkegyütteseit.

Legyen részese a csodának, utazzon Székesfehérvárra 2018. augusztus 18-20. között 50% vasúti kedvezménnyel!