Szerelmesek Fesztiválja

Július 1-jén a Fesztivál előjátékaként Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a Csákányi László Filmszínházban. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelynek keretében Tahi-Tóth László színművész mesél a filmről, élményeiről és emlékeiről. Aznap este a moziban megnyílik A filmtörténet híres szerelmespárjai című fotókiállítás is.

Július 2-án egy igazán különleges előadás szem- és fültanúi lehetnek azok, akik ellátogatnak a Kolostorudvarba Kulka János színművész Ez a hely című önálló zenés estjére. Közreműködik: Sipeki Zoltán és Demkó Gergely.

Július 3-án késő délután a Színházban kezdődik a program, Koltai Róbert színművész Móricz Zsigmond: Napló-szilánkok című előadását nézhetik meg a rendezvényre érkezők, majd megnyílik a Válogatás híres szerelmespárok fotóiból című kiállítás is.

A darabot követően ismét a Kolostorudvar ad otthont egy újabb egyedülálló koncertnek, Für Anikó Nőstény álom című koncertjével szórakoztatja majd a Fesztivál közönségét. Kíséri Hrutka Róbert és zenekara.

Július 4-én kora délután Fejős Évával (ő látható a fényképen) beszélgethetnek az író-olvasó találkozó résztvevői. Ezt követően a Sebő-együttes a Barokk kertben szerelmes népdalok játszik majd. Késő délután Vámos Miklós Pajzán históriáit hallgathatják meg az érdeklődők a Színházban. Este Hevesi Tamás műsorvezetésével fellép Szabó Ádám, aki elmaradhatatlan harmonikáját is hozza majd, a 4 for dance egyedülálló táncprodukcióval lepi meg a közönséget, de Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész csodálatos hangját is hallhatják a Várkert szabadtéri színpadán.

Július 5-én kora délután szavalóverseny veszi kezdetét, a jelentkezőket – többek közt – Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész, valamint Sebő Ferenc, Kossuth-díjas előadóművész zsűrizi majd. Laár András a Színházban osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a szeretetről, szerelemről, kapcsolatokról. Később egy rendhagyó műsorba kapcsolódhatnak be a Színházba érkezők, ugyanis Jakupcsek Gabriella a szerelem témakörében beszélget majd Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal, valamint a Fesztivál fellépőivel.

Az estét – és egyben a rendezvényt is – az R-GO élő koncertje zárja, akik újra a klasszikus felállással először itt, Szentgotthárdon lépnek majd fel.

A rengeteg programot, zenés, színházi és egyéb társművészeti eseményt felvonultató rendezvényen a fő programelemeken túl – több szentgotthárdi helyszínen – vásár, mozifilmek, kézműves foglalkozások, játékok, illetve számos egyéb izgalmas kiegészítő program várja majd a látogatókat. Fodor-Lengyel Zoltán Madridban élő festőművész Médos című kiállítása és Megyeri János magyar költőkről készített hangos panoptikum szobrai szintén színesítik a programot. A szálláshelyek és az éttermek romantikus, családias hangulattal, különleges ételekkel, italokkal és meglepetésekkel készülnek minden kedves vendég számára. 

A fesztivál művészeti szervezője, Gerebics Sándor filmrendező és Geo Tóth György operatőr Dés László zenéjére televíziós reklámfilmet készített, ami itt látható!

Bővebben: www.szerelmesekfesztivalja.hu

Legyél az első hozzászóló "Szerelmesek Fesztiválja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*