Születésnapos a KLM

Egyedi emléktárggyal és extra fedélzeti szolgáltatásokkal ünnepel a légitársaság

A KLM Holland Királyi Légitársaság az évfordulóján megtisztelte a nagy múltra visszatekintő hagyományt az új delfti porcelán miniatűr ház bemutatásával. A már meglévő sorozat ezúttal a Texel szigeten található Den Burg városi Oudheidkamer múzeummal bővült.

A KLM gyűjteményében a 94-es számot viselő ház első mintáját bemutatták Texel polgármesterének, Francine Giskesnek. A KLM-nek különleges kötődése van Texel szigetéhez az 1930-as évek óta. 1937. július elsejétől 1939. augusztus 22-ig a KLM menetrend szerinti járatokat üzemeltetett Schiphol és a Texel-i reptér között. Azzal hogy a légitársaság az Oudheidkamer-t választotta 94-ik delfti porcelán miniatűrnek, a szigethez fűződő kötődés csak még erősebb lett.Az Oudheidkamer 1955-ben szociális otthonnak épült, ami a rászorulóknak menedéket és támogatást biztosított. Az átmenetileg hontalanná vált emberek és a szigetre újonnan érkezők három ingyenes éjszakát tölthettek el a házban. Később a ház egy család otthona volt, amíg 1954-ben múzeummá nem alakították, amely a 19. századból származó különféle műalkotásokat és történelmi tárgyakat mutatott be. A KLM az 1950-es évek óta járatainak fedélzetén is bemutatja a delfti porcelán miniatűröket. Ezek a tárgyak Hollandia nevezetes épületeinek másolatai. 1994 óta a házak száma a sorozatban összhangban van a KLM évfordulójával. Azóta minden év októberében új miniatűr kerül a kollekcióba. Ezeket a tárgyakat a World Business Class utasai a fedélzeten is megcsodálhatják.Még több szórakozás a fedélzeten. A járatokon az utasok 1000 órányi program közül választhatnak 12 nyelven. Az audiovizuális program kiegészítéseképpen a KLM a Holland Herald fedélzeti magazint és különböző újságokat kínál az utasoknak. A nemzetközi járatokon egy órával több zene, film és egyéb szórakoztató műsor teszi kellemessé az utazást.
Novemberig a légitársaság egész flottáján beüzemelik az új fedélzeti szórakoztató rendszert a nemzetközi utakra. A hosszabb időtartam mellett a navigációs rendszer is egyszerűsödött azáltal, hogy a szövegek helyett több a vizuális navigációs jel.

Az utazás előtt az utasok már böngészhetik a fedélzeti programot a KLM weboldalán, és a „KLM Movies and More” alkalmazáson keresztül, amely már elérhető Apple és Android okostelefonokra, de hamarosan az iPad tulajdonosok is használhatják.

A KLM természetesen “ifjú” partnere az Air France születésnapját is megülte. Kapcsolódó cikkünk itt!

Legyél az első hozzászóló "Születésnapos a KLM" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*