Tízezren voltak a lellei Murci Fesztiválon

default

A Balatoni KÖR továbbra is gőzerővel dolgozik azért, hogy bemutassák a balatoni gasztronómiát, és felhívják a figyelmet arra: nem csak két hónap a szezon a Balatonon. A hétvégén rendezték meg a II. Murci Fesztivált a balatonlellei Kishegyen, és ez a rendezvény is fontos része annak a munkának, amivel szeretnék elérni, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztinációvá váljon. Közel 10 ezer ember látogatott el a lellei Kishegyre a hétvégén.

Második alkalommal rendezték meg a Murci Fesztivált a balatonlellei Kishegyen, a kishegyi rendezvények sorában ez volt a negyedik, hisz tavasszal rendezik a Murci Fesztivál testvér rendezvényét, a Kishegyi Kortyok és Falatokat. Az esemény olyannyira népszerűre sikeredett, hogy az még a szervezőket is meglepte. “Legmerészebb álmunkban sem számítottunk ennyi emberre, amennyi ma kilátogatott hozzánk” mondta Fárbás Anett, a Zöld ajtós ház tulajdonosa. Kora délutántól végeláthatatlan sorokban özönlöttek a hegyre gyalogosan, két keréken, kutyával és kutya nélkül, családok és baráti társaságok. A koncepció szerint 7 helyszínen 8 étterem, 15 borászat, 3 cukrászda és 1 pálinkafőző kínálta finomabbnál finomabb portékáit. Az éttermek igazán kitettek magukért, igazi különlegességeket lehetett kóstolni. A teljesség igénye nélkül népszerű volt a Pulled Pork szendvics, a Borjúmáj pástétom, a Fenyvesi Angus marhanyak, de nagyon fogyott a Sült Szarvaskolbász, az Igmándi Vaddisznócomb, a Csorbaleves és a Kacsacomb is.

Az este folyamán első alkalommal adták át a rendezvényt szervező vállalkozók által alapított “Büszkeségünk” díjat, melyet a balatonlellei magyar és Európa bajnok boxoló –  Dévényi Izabel kapott meg. A díjazottnak az emlékplakett mellett egy 200 000 Ft értékű bankkártyát is átadtak, melyet egy boglári bankfiók is támogatott. “Mi közösséget építünk, ez egy hiánypótló kezdeményezés, ehhez hasonló díjat az utóbbi időben sajnos nem adtak át. Nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket, ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak.” mondta Tóth Balázs, a Dél Balatoni Borút Egyesület alelnöke, a BL YachtClub ügyvezetője.

Az est folyamán fellépett a Fiúk a térről zenekar, majd DJ Suri Imre húzta a talpalávalót. A szervezők ígérete szerint a klasszikus főszezonon kívüli program kavalkád nem áll meg, az alábbi nagy rendezvényeken várják a vendégeket:

  • november 30. Jégpálya nyitás
  • december 7. Adventi Fesztivál
  • január 4. Déli Téli Party
  • február 1. Gasztrofarsang
  • április 18. III. Kishegyi Kortyok és Falatok